Стара Загора. В Детския отдел на библиотека Родина“ беше открита

...
Стара Загора. В Детския отдел на библиотека Родина“ беше открита
Коментари Харесай

Стара Загора: В Детския отдел на библиотека „Родина“ беше открита изложбата „Геометрична приказка“

Стара Загора. В Детския отдел на библиотека „ Родина “ беше открита изложбата „ Геометрична приказка “ на шестокласници от старозагорското СУ „ Иван Вазов “. Това сподели шефът Динко Цвятков, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Изложбата е резултат от практическата активност по математика и креативното мислене на учениците, които грижливо са изработили красивите книжки. В двадесет и седемте истории са вплетени герои и геометрични тела, другарства и усмивки. Тази галерия показва работата на учениците през образователната 2018/2019 година, техните хрумвания, въображение и усърдие.
„ Това е приносът на децата в месеца на словото и на несломимия български дух ”, показа Диана Семкова, преподавател по математика на учениците от 6 клас в СУ „ Иван Вазов “.
„ Книжките са метод учениците ни да покажат по какъв начин преплитат математиката и действителния живот. Това е и задачата на плана по стратегия Еразъм+, „ Как да почувстваме математиката “ („ How To Feel Maths “), на който СУ „ Иван Вазов “ е координатор, посочи Цвятков.
Изложбата ще остане в библиотеката до 30 май 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР