Стара Загора. Установени чрез видеозаписи и сакционирани са първите нарушители

...
Стара Загора. Установени чрез видеозаписи и сакционирани са първите нарушители
Коментари Харесай

Стара Загора: Видеокамери „залавят“ нарушители на обществения ред в парк „М. М. Кусев“

Стара Загора. Установени посредством видеозаписи и сакционирани са първите извършители на публичния ред в реконструирания парк „ М. М. Кусев “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Чрез видеонаблюдение от инсталирани на основни места камери бяха разпознати причинителите на няколко нарушавания и похищения върху новоизградената инфраструктура.
Регистрираното от видеокамерите нахлуване на коли в затревената територия от парка, покрай шадравана „ Жабките “, където бе повредена новоизградената поливна система и унищожени затревяването и посадените шубраци, докара до определяне на причинителите и санкцонирането им.
Видеокамерите помогнаха да бъде открит жител, който се бе изгубил на територията на парка. Чрез тях бе разпознат и глобен мъж, който храни бездомни животни в региона на параклиса „ Св. Теодор Тирон “, посредством което е създавал условия за формиране на хранителна среда и увеличение на броя им там. В резултат на осъществения от Община Стара Загора план за реорганизация на парк „ М. М. Кусев “, прочут като Аязмото, бяха инсталирани 130 камери за видеонаблюдение, които записват информация 24 ч. в денонощието, в това число в тъмната част от него. Записите се пазят в Центъра за градска подвижност и при нужда може да бъде осъществена информация.
В резултат от постъпващи на " горещия " телефон - 0800 15737, сигнали на жители за осъществени нередности на територията на парка, се вършат информации от видеозаписите, което оказва помощ на инспекторите в общината да бъдат открити и надлежно глобени нарушителите на публичния ред.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР