Стара Загора. Успешното партньорство между бизнес, институции и общество бяха

...
Стара Загора. Успешното партньорство между бизнес, институции и общество бяха
Коментари Харесай

Стара Загора: Успешното партньорство между бизнес, институции и общество бяха обсъдени по време на Регионален форум „Бизнесът - сила за добро“

Стара Загора. Успешното партньорство сред бизнес, институции и общество бяха разисквани по време на Регионален конгрес „ Бизнесът - мощ за положително “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Приветствам ви с добре пристигнали в Стара Загора – община, потвърдила се като добър сътрудник на национално и локално равнище, тъй като на всички ни е ясно, че бизнесът е гръбнака на стопанската система “, сподели зам.-кметът Йордан Николов при откриването през днешния ден на Регионалният конгрес в регионалния град. „ Това е резултат от дългогодишна и целенасочена политика, водена от екипа на кмета Живко Тодоров. Съвсем скоро получихме следващото самопризнание като община с принос към развиването на бизнеса в района от годишните награди Balkan Business Awards. За всички нас, като управление, е значимо да развиваме капацитета на нашия район, да привличаме вложения, да сътворяваме удобен бизнес климат, тъй като това е гаранция за възстановяване на живота на всички старозагорци. Ние сме град, с едни от най-ниските такси за битови боклуци и налог здания в страната. Вече е реалност и индустриална зона „ Загоре “, която дава нов подтик при одобряването му като един от водещите в стопанската система на страната “, добави още зам.-кметът. Той благодари за поддръжката, която получава общинското управление от ТПП – Стара Загора, от браншовите организации - от Клуба на работодателя, от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, както и от бизнеса като цяло.
Събитието бе проведено от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, в партньорство с Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата - Стара Загора и „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “.
Във форума присъединяване взе и зам.-кметът по филантропичните действия на Стара Загора Иванка Сотирова. Тя показа опита, който има Общината, при партнирането си с компаниите в района. Зам.-кметът акцентира значимостта от сходна връзка, както и финансова поддръжка и даде образец с извършеното следващо издание на огромното музикално събитие - „ Джаз конгрес Стара Загора “ и помощта от страна на „ Контур Глобал Марица Изток 3 “. Иванка Сотирова напомни и за различен тип ползотворни партньорски връзки – сред същата компания и Сдружение „ Алтернатива 55 “, при които се работи в посока възстановяване на обществените услуги, предлагани от организацията в интерес на обществеността.
Участниците във форума разискаха още и по какъв начин корпоративната обществена отговорност е допустима задача за всеки бизнес, значимостта на водачеството и поемането на персонална самодейност, както и силата на груповите планове. Добрите практики от своята работа показа още и Огнян Траянов, ръководител на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Представители на „ Контур Глобал Марица Изток 3 “ и други компании от района, както и на неправителствените организации в града също споделиха своя опит от взаимни начинания с институции и бизнес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР