Стара Загора. Училищата и детските градини в Стара Загора са

...
Стара Загора. Училищата и детските градини в Стара Загора са
Коментари Харесай

Стара Загора: Училищата и детските градини са в готовност за първия учебен ден

Стара Загора. Училищата и детските градини в Стара Загора са в подготвеност за първия образователен ден от новата образователна 2017/2018 година. Всички първокласници в Стара Загора ще получат брошура с приказки и привет от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, с благопожелание за сполучлив старт и ползотворна образователна година. Тази година за първи път учебния предел ще прекрачат 1511 възпитаници в първи клас, разпределени в 70 паралелки. Това оповестиха от пресцентъра на oбщината .
От Футболен клуб „ Берое “ ще зарадват малчуганите с по 2 футболни топки за всяка паралелка I клас и тетрадка с достиженията на тима.
Общо 14 457 възпитаници ще стартират новата образователна 2017/2018 година, които ще учат в 653 паралелки, разпределени в 33 учебни заведения (8 в селата).
Учебниците и помагалата за децата от подготвителните групи и до 7 клас са безвъзмездни, заяви Пенка Чавдарова, шеф на общинския отдел „ Образование “. Общо 4417 са децата, посещаващи 27-те детски градини в общината, от които 1103 са в 1-ва група, посочи тя.
Осигурен е три типа превоз за учениците – профилиран, личен и по транспортната скица – проведен.
По Интегрирания проект за градско възобновяване и развиване на Стара Загора, с финансиране по Оперативна програма „ Регионално развиване “, предстоят поправки на ЕГ „ Р. Ролан “, СУ „ Иван Вазов “, IX-то ОУ, СУ „ Железник “, и детските градини № 1 и № 52. Детска градина №2 ще бъде ремонтирана със средства от финансовата стратегия на общината.
С финансиране по Оперативна програма „ Региони в напредък “ се ремонтират Търговската гимназия и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Ремонтните действия би трябвало да приключат за 90 дни.
Извършени са поправки и за сметка на личните бюджети в образователните заведения и детски градини.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР