Стара Загора. Учениците от Тринадесето основно училище Св. Паисий Хилендарски

...
Стара Загора. Учениците от Тринадесето основно училище Св. Паисий Хилендарски
Коментари Харесай

Стара Загора: Учениците от 13 ОУ „Св. Паисий Хилендарски” започнаха новата учебна година в красиви класни стаи и фоайета

Стара Загора. Учениците от Тринадесето главно учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски ” в Стара Загора започнаха новата образователна година в красиви класни стаи и фоайета. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В учебното заведение се работи по план „ Обичам моето учебно заведение ” на британската благотворителната организация „ ЛайтСорс ”. Целта на плана е да поддържа образованието, да усъвършенства и обезпечи удобна и релаксираща образователна среда, да увеличи реализацията на изобретателния капацитет и осъзнатост на децата посредством украса. Нейната задача е да усъвършенства учебната среда, като подарява артистичен интериорен дизайн, който хармонизира с детското схващане и подтиква децата да следват фантазиите си.
„ Всяка стая има собствен дух: определен е цвят, който да подхожда с самостоятелния фототапет, направен според от предмета, който се учи в нея. А децата в началните класове се радват на вълшебни герои по стените. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, положителни думички, послания и информация от образователния материал, които образуват полезностите у подрастващото потомство “, сподели шефът Иво Радков.
Фоайетата на всички етажи са планувани като място за отмора и отдих. Темата на всяко показва хубостта на България. На първия етаж - слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия - Розовата котловина и на четвъртия - планините. Върху фототапетите са инсталирани любопитни обстоятелства по другите тематики. Вече са подготвени и специфични кътове от цветя „ чистачи ” и билки в класните стаи и фоайетата, които да освежават въздуха. Предстои построяването на киносалон и работилници, в които децата да получават разнообразни умения.
„ Проектът беше посрещнат с доста позитивизъм и възторг от учители, възпитаници и родители, които интензивно се включиха при боядисването и декорацията на цялата постройка. Всички ние, които сме част от това учебно заведение, сме уверени, че средата дефинира съзнанието. Ако сме в цветна и положителна среда, ще бъдем цветни и положителни. Ако всекидневно гледаме посланията от тапетите, те ще изградят вярна ценностна система и морал “, уточни шефът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР