Стара Загора. Учениците от 4 “г“ клас от ОУ Кирил

...
Стара Загора. Учениците от 4 “г“ клас от ОУ Кирил
Коментари Харесай

Учениците от 4 “г“ клас от ОУ „Кирил Христов“ посетиха днес Община Стара Загора

Стара Загора. Учениците от 4 “г “ клас от ОУ „ Кирил Христов “ с класен началник Цонка Янкова посетиха през днешния ден Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Те бяха посрещнати от зам.-кмета Милена Желева пред берелефа на първия кмет на Община Стара Загора Петко Славейков. Там Желева им описа къса история на града, а малчуганите разгледаха фотосите на всички кметове на Града на липите от Освобождението до през днешния ден.
Четвъртокласниците с интерес посетиха кабинета на градоначалника Живко Тодоров и седнаха на кметския стол.

Децата бяха посрещнати още в зала „ П.Р.Славейков “, където се организират съвещанията на Общинския съвет. Там ръководителят на локалния парламент Мария Динева срещна присъстващите с работата на общинските съветници и им сподели по какъв начин се гласоподава и се одобряват решения. Групата възпитаници имаха опция да се срещнат и със секретаря на общината – Делян Иванов, който им описа за общината като административна единица. Под формата на игра децата се срещнаха с любопитни детайлности за общините в България.

Четвъртокласниците посетиха още Центъра за градска подвижност, където началникът на отдела Добрин Влайков им демонстрирано по какъв начин работи системата в действително време, както и натовареността на няколко кръстовища.

С любознание децата задаваха голям брой въпроси за работата на кмета, на общинския съвет и на цялата конструкция на общината.
В края на визитата учениците получиха специфични подаръци-значка, химикал и особено издание, представящо туристическите обекти в Стара Загора. Зам.-кметът пожела на всички деца да бъдат любопитни, изобретателни и да знаят, че с труд и работа се реализира всичко.

От своя страна дребните старозагорци подариха „ Ключа на знанието “, направен от тях на секретаря Делян Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР