Стара Загора. Ученици от старозагорски училища се събраха в парк

...
Стара Загора. Ученици от старозагорски училища се събраха в парк
Коментари Харесай

Стара Загора: Ученици от старозагорски училища се събраха в парк „Тракия“, за да отбележат Дена на Европа

Стара Загора. Ученици от старозагорски учебни заведения се събраха в парк „ Тракия “, с цел да отбележат Дена на Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Организатори на празника са Община Стара Загора, Международен юношески център и Център за поддръжка за личностно развиване (ЦПЛР). Празникът стартира с осъществяване на Одата на насладата – химн на Европейския съюз.
На 9 май се отбелязва годишнината от историческата тирада на френския външен министър Робер Шуман, в която той споделя своята концепция за нова форма на политическо съдействие в Европа, която да направи войната сред европейските нации немислима. Неговата концепция е да се сътвори европейска институция, която да сплоти и ръководи производството на френските и западногерманските въглища и стомана. Само година по-късно е подписан договорът за основаване на сходна институция. Предложението на Шуман се смята за началото на това, което през днешния ден назоваваме Европейски съюз, напомни водещата Евгения Пекова.
Гости на празника бяха Пенка Чавдарова, шеф отдел „ Образование и юношески действия “ в Община Стара Загора и Петя Чакърова, зам. регионален шеф.
„ Трябва да бъдем обединени и в нашите цели, и в нашите полезности. Нека има независимост и мир по света. Бъдете почтени жители на България и Европа, вие сте бъдещето “, пожела Пенка Чавдарова.
Старт на празника дадоха с техно ръченица мажоретките от Центъра за поддръжка за личностно развиване. След тях публиката покориха с неповторимите си осъществявания членовете на Вокална студия „ Траяна глас “.
Присъстващите възпитаници от Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “, Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ и от Професионалната гимназия облекло и хранене „ Райна княгиня “ се включиха във викторината, в която отговаряха на въпроси свързани със основаването на Европейския съюз, членуващите в него страни, публични езици и други Отговорилите вярно получиха дарове.
Празникът продължи с осъществявания на Клуба за хип- хоп танци при ЦПЛР, Школа за поп музика при Народно читалище „ Георги Бакалов “, Фолклорен отбор „ Траянци “ и фолклорна групировка „ Китчица “.
Стотици балони полетяха в небето като знак на мира и свободата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР