Стара Загора. Традиционният за града есенен панаир ще започне на

...
Стара Загора. Традиционният за града есенен панаир ще започне на
Коментари Харесай

Стара Загора: Традиционният есенен панаир в града започва на 26 септември

Стара Загора. Традиционният за града есенен панаир ще стартира на 26 септември и ще продължи до 6 октомври. Той ще е ситуиран на ул. „ Иван Вазов “ северно от ул. „ Радецки “ до ул. „ Хан Аспарух “, както и в югозападната част на парк „ Загорка “.
Заявления за присъединяване в него ще се одобряват от 8.30 часа на 2 септември до 16.30 часа на 13 септември, в постройката на Административно бюро „ Изток “, ул. “Ангел Кънчев “ № 70. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Кметът на Община Стра Загора Живко Тодоров издаде заповед, която урежда изискванията за разрешенията за краткотрайно слагане на преместваеми уреди и детайли на градското обзавеждане по време на мероприятието. Те ще се издават от Директор на Дирекция „ Административно - правно обслужване “ в Община Стара Загора, по реда на постъпването на заявките, до запълване на местата по схемата, одобрена от основния проектант на Общината и след показване на следните документи:
- заявление за присъединяване по образец;
- уверение за липса на данъчни отговорности по чл.87, ал.6, издадено от Национална агенция за приходите не по-рано от 30 дни от датата на подаване на документите;
- декларация за липса на отговорности към Община Стара Загора към датата на подаване на заявление за участие;
- за производители – уверение от Камарата на занаятчиите;
- за атракционни уреди - документ за генезис на оборудванията, механически паспорти за оборудванията, годишен механически обзор, подписан контракт с лицензирана компания, която прави надзор при всяко изграждане на съоръженията;
- разписка за платена цялостна такса за 10 дни за присъединяване в панаира за декларираната площ по подаденото заявление. За търговците с обекти скара–бира – се ползва разписка за платена цялостна такса за 9 дни за присъединяване в панаира.
Опазването на публичния ред на територията на събитието се разпорежда на полицейските чиновници към звено „ Общинска полиция “ и чиновници на звено „ Общинска защита “ при Община Стара Загора.
На територията на панаира е позволено разполагането на атракционни уреди, творби на художествените занаяти, обекти за продажба на захарни произведения, детски играчки и скара-бира.
Участниците заплащат цялостната такса за 10 дни за присъединяване в него, според Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора, както следва:
- За продажба на детски играчки – 4,00 лева./кв.м. на ден;
- За продажба на захарни произведения – 4,00 лева./кв.м. на ден;
- За скара-бира – 4,00 лева./кв.м. дневно. Участниците, разполагащи обекти за продажба на скара – бира заплащат цялостната такса за 9 дни;
- За атракционни уреди – стрелбища, панорами, моторни люлки и други – 1,50 лева./кв.м. на ден;
- За създаване на циркове – 2,50 лева./кв.м. на ден;
- За художествени занаяти – 4,00 лева./кв.м. дневно.
На територията на панаира е неразрешена продажбата на алкохол, с фактически алкохолно наличие по размер, превишаващо 6% vol., тютюн и тютюневи произведения, промишлени артикули /дрехи, обувки, одеяла, килими, текстилни произведения, артикули на химическата индустрия и др./, птици и животни. Обектите за продажба на скара–бира ще работят от 28 септември до 6 октомври в това число.
Инкасирането ще се извърши от чиновници на административните бюра към Община Стара Загора. Настаняването на участниците ще се извърши от чиновници на Звено „ Инспекторат “ и чиновници на административните бюра към Община Стара Загора по реда на подадените заявки по избран график.
Поддържането чистотата на територията на панаира е предоставено на Звено „ Чистота “ и ДЗЗД " Грийн Партнърс – БКС “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР