Стара Загора. Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще весели

...
Стара Загора. Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще весели
Коментари Харесай

Стара Загора: Посрещат Нова година в града с концерт на Ибряма и наздравица в операта

Стара Загора. Световноизвестният кларинетист Иво Папазов – Ибряма ще радостни навън жителите на Стара Загора в новогодишната нощ. На актуализирания площад пред Общината те ще посрещнат 2019 година в компанията на фамозния музикант и неговия оркестър „ Тракия “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Обявеният начален час е 23.30.
Очаква се кметът на Стара Загора Живко Тодоров също да се причисли към празнуващите и да насочи новогодишен привет към тях. Празнични хора и илюминации ще добавят настроението на хората на площада.
За трети път в навечерието на Новата година, на 31 декември, от 18.00 часа ще бъде показана „ Новогодишна наздравица в Операта “. Празничният концерт е последното огромно музикално събитие за извънредно сполучливата за Държавна опера – Стара Загора креативна 2018 година.
В него вземат участие солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специфични участници са артистът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Англия, а режисьор Славчо Николов. Празничното величие ще бъде допълнено от осъществяванията на Балета на Държавна опера-Стара Загора на фрагменти от балетите „ Лешникотрошачката “, „ Лебедово езеро “, „ Дон Кихот “, „ Фантастичното дюкянче “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР