Стара Загора. Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на

...
Стара Загора. Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на
Коментари Харесай

Кметът Живко Тодоров: Да има попътен вятър за Стара Загора

Стара Загора. Стотици старозагорци се събраха в новогодишната вечер на актуализирания площад пред постройката на община Стара Загора. Малки и огромни в празнично въодушевление, пристигнаха, с цел да посрещнат новата 2019 година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.
„ Да сте живи и здрави, Вашите близки и другари и хората към Вас да са живи и здрави, тъй като това е най-важното, дано не го забравяме! Искам да Ви пожелая да гледаме с оптимизъм, тъй като както човек настрои мозъка си това ще и чака за идната година. Да бъдем оптимисти, дано да има попътен вятър за Стара Загора, дано да търсим положителното във всичко към нас, с цел да може и положителното да ни откри “, пожела на старозагорци кметът Живко Тодоров.
Всички празнуващи, дружно с кмета Живко Тодоров и зам.-кмета Иванка Сотирова, отброиха последните секунди до идването на новата година. Точно в среднощ, под звуците на националния химн, красиви фойерверки озариха небето над Стара Загора.
Малката Адриана Димитрова сурвака първа кмета Живко Тодоров и му пожела здраве и шанс през новата година. Пожелания за триумф кметът получи и от доста старозагорци, пристигнали на площада в новогодишната нощ.
Празнуващите извиха дълго хоро и се веселиха дълго с музиката и песните на Иво Папазов – Ибряма и неговия оркестър „ Тракия “. Почетният жител на Стара Загора и виртуозен музикант не пожали сили, с цел да могат старозагорци да почувстват празника.
Малко по-рано от 18.00 часа за трети следващ път жителите и гостите на града се любуваха на празничния концерт „ Новогодишна наздравица в Операта “. В него участваха солистите, оркестърът и балетът на Държавна опера – Стара Загора. Тази година специфични посетители бяха артистът Тончо Токмакчиев и оперетната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън от Англия, а режисьор Славчо Николов. С фрагменти от „ Лешникотрошачката “, „ Лебедово езеро “, „ Дон Кихот “, „ Фантастичното дюкянче “ балетната натрупа добави неповторимото преживяване на публиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР