Стара Загора. Старозагорските бебета ще идват на бял свят в

...
Стара Загора. Старозагорските бебета ще идват на бял свят в
Коментари Харесай

Стара Загора: Новият АГ комплекс на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ бе официално открит

Стара Загора. Старозагорските бебета ще идват на бял свят в нова конюнктура, в съвременни условия, под грижите на най-хубавите експерти. Това сподели отрасловият зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова малко преди публично да бъде прерязана лентата на пребазирания АГ комплекс на УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “. Това оповестиха от пресцентъра на общината . Тя поздрави акушеро-гинекологичния екип на болничното заведение за професионализма и подари на завеждащия отделението доцент Николай Лазаров икона с лика на Св. Богородица. Церемонията стартира с церемониален водосвет. „ За мен е наслаждение да участвам на откриването на новата база на Клиниката по акушерство и гинекология и Клиниката по неонатология. Нашето министерство има принос към това, което през днешния ден виждаме. Всичко е плод на общата работа сред страна, Община и управление на болница “, показа с присъстващите министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. „ Няма да не помни преди една година писмото, което получихме – то беше притеснително за положението на цялата болница и за АГ комплекса, само че ето, че в този момент сме тук. Гордея се, че финансовото положение на Университетска болница е с позитивна оценка, както и че имаме мотив да сме в пребазирания и освежен АГ комплекс “, сподели още министърът. Той дефинира, че приоритет пред Министерството на здравеопазването е майчината и детската грижа. „ Имате доверието на пациентите, това е индикатор за качественото отношение и лекуване “, добави Ананиев.
До края на месеца в напълно обновените стаи ще могат да се настанят 40 родилки, а Клиниката по неонатология ще може да одобри 28 бебета, стана ясно по време на обиколката на формалните посетители из реновираните напълно пространства в УМБАЛ. Проф. Йовчо Йовчев, изпълнителен шеф на Университетската болница в Стара Загора, акцентира, че изискванията са напълно в синхрон с европейските условия и стандарти. Пребазирането на АГ комплекса има предимство и поради взаимната му връзка с останалите болнични структури. Новото съоръжение включва цялостно обноявяване на легловата база, както и операционни маси, кувьози, достъп до 4D скенер и други.
На формалното разкриване на клиниката посетители бяха още ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, зам.-кметът Красимира Чахова, народните представители Емил Христов и Радостин Танев, регионалният шеф Гергана Микова и заместниците ѝ Петя Чакърова и Димитър Драчев, ректорът на Тракийския университет проф. Иван Въшин, шефът на РЗИ доктор Златина Нанева, както и представители на локални и държавни институции, работещите експерти в разнообразни отделения на УМБАЛ и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР