Стара Загора. Шест кръстовища със завишена пътно-транспортна аварийност в Стара

...
Стара Загора. Шест кръстовища със завишена пътно-транспортна аварийност в Стара
Коментари Харесай

В Община Стара Загора предприемат мерки за намаляване на пътния травматизъм

Стара Загора. Шест кръстовища със повишена пътно-транспортна аварийност в Стара Загора са обследвали и анализирали специалистите от „ Европейския център по транспортни политики “ през миналите месеци, оповестиха от Общината .

„ Стара Загора е първата община, която схваща казуса с пътната сигурност за всички участници в движението- пешеходци, велосипедисти и водачи, и търси решение за основаване на безвредна среда “, сподели пред публицисти ръководителят на " Европейския център за транспортни политики " Диана Русинова. Тя уточни, че в направения отчет са включени основни кръстовища в града, където са направени замервания със профилирана техника за премерване на светлоотразителността на пътната маркировка и пътните знаци, както и видимостта на знаците от шофорите. Според данните огромна част от измерваните знаци в Стара Загора дават отговор на нужните стандарти.

От думите ѝ стана ясно, че на кръговото кръстовище сред улиците „ Иван Вазов “, „ Христина Морфова “ и „ Ангел Кънчев “, където в края на предходната година стана тежък пътен случай, е целесъобразно построяването на изкуствени напречни неравности, което ще понижи скоростта при шофиране. „ Пътната маркировка дава отговор на това кръстовище дава отговор на условията за светлоотразителност “, безапелационен е специалистът.

Русинова изясни, че е нужна нова организация на придвижването на кръстовището на ул. “Хан Аспарух “ и ул. “Иван Вазов “, където ще бъде добре да бъде построено кръгово кръстовище.
Зам.-кметът Йордан Николов е безапелационен, че община Стара Загора ще предприеме целенасочени дейности за по-добрата пътна сигурност на участниците „ през тази година ще въведем нови електронни знаци, които да контролират придвижването на пешеходците “, изясни зам.-кметът.

В отчетът е показана новаторска система за ръководство на трафика и предварителна защита на риска, както е и предложено изработването на Стратегия за пътна сигурност. От „ Европейския център по транспортни политики “ са безапелационни, че е належащо повишение на общата просвета на жителите и налагане на ефикасни ограничения за надзор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР