Стара Загора. Състезателката на старозагорския Спортен клуб Бадминтон“ Мария Делчева

...
Стара Загора. Състезателката на старозагорския Спортен клуб Бадминтон“ Мария Делчева
Коментари Харесай

Стара Загора: Бадминтонистката Мария Делчева от града се надява на медал от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през октомври

Стара Загора. Състезателката на старозагорския Спортен клуб „ Бадминтон “ Мария Делчева ще показа Стара Загора през октомври на III-те летни Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . 17-годишната ученичка от София бе определена за „ Най-перспективен играч “ на Стара Загора за 2017 година. Неин ментор и треньор от 4 години е известният старозагорски бадминтонист Слънчезар Цанков.
„ В момента Мария е №1 в Европейската класация, пета в Световната класация за девойки до 19 година и завоюва квота за младежката Олимпиада. Тя ще бъде вторият участник, който Стара Загора изпраща, първият беше Владимир Шишков, който завоюва 9-то място. “ Това напомни по време на срещата в Община Стара Загора през днешния ден отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова. Тя и зам.-кметът Иванка Сотирова поздравиха спортистката от името на кмета Живко Тодоров.
„ Участието в Олимпиадата за мен е сбъдната фантазия. Надявам се на положителни резултати, с цел да показва почтено Стара Загора и България. Това ще бъде стъпка към задачата ми - Олимпиадата за мъже и дами “, съобщи състезателката, която през уикенда се класира на трето място при дамите на Балканиадата в прилежаща Гърция и преди всичко отборно. Тя показа, че подготовката ѝ е напълно подчинена на Олимпиадата. Предстоят шампионати в Литва и Латвия, Европейското състезание в Талин, Естония през септември, а през ноември – присъединяване в Световното състезание в Торонто - Канада.
„ Постижението на Мария е извънредно за мен и българския бадминтон. Тя е класирана на 6-то място от първите 27 за Олимпиадата, а пред нея са 5 азиатки, което ѝ дава огромни шансове за орден “, показа очакванията си Слънчезар Цанков. През лятото следва двуседмичен лагер в Индонезия, който ще бъде значим стадий в подготовката на неговата състезателка, не е ясно обаче дали и той ще успее да се причисли към нея. По думите на наставника, с помощта на извоюваните от Мария стипендии, съумява да провежда програмата ѝ. Наскоро Делчева стана лауреат на премията " Успелите деца на България – 2017 “ на Фондация " Димитър Бербатов ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР