Стара Загора. С водосвет и молитва бе дадено началото на

...
Стара Загора. С водосвет и молитва бе дадено началото на
Коментари Харесай

Започна изграждането на инфраструктурата на Индустриална зона „Загоре“

Стара Загора. С водосвет и молитва бе обещано началото на церемонията за полагане на алегорична първа копка за създаване на техническата инфраструктура на Идустриална зона „ Загоре “. Това оповестиха от Община Стара Загора . В Стара Загора се започва работата по покриване на високите условия на вложителите за построени авансово услуги на територията ѝ като съществуване на ВиК, телекомуникации, газ и електричество.
„ Благодаря от името на Община Стара Загора на страната, в лицето на министъра на стопанската система Емил Караниколов и на Антоанета Барес, изпълнителен шеф на „ Национална компания индустриални зони “, за поддръжката при реализирането на зона „ Загоре “. Общината дава терените тук, само че с финансовия запас, който страната отпуска, може да стартираме построяването на базовата инфраструктура. Бъдещето на „ Загоре “ е доста положително. Стара Загора е бил и ще бъде стопански център “, обърна към присъстващите краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на града инж. Янчо Калоянов.
„ Само 10 месеца след влизането на страната с апортна вноска през днешния ден започваме строителството на Индустриална зона „ Загоре “. Гордост за мен, е че към този момент имаме и първия вложител – локална просперираща компания. Продължаваме напред и имам вяра, че всички ние ще работим по този начин, както и досега, с цел да бъде нашата зона съвременна и европейска. Започвме със 115 дка, разграничени на 11 парцела – с размери от 4 до 11 дка, като всеки един от тях може да бъде обединяван, по отношение на съответни желания на вложителите “, сподели изпълнителният шеф на „ Загоре “ Радослав Танев.
Реализирането на Индустриалната зона има основна роля за устойчивото развиване на целия район, стана ясно още по време на събитието. Предимство е и комуникативността на терена, който даде общината - пресичат се три транспортни коридора, линии на градския превоз, обезпечено е електрозахранването и водоснабдяването. Активно в Стара Загора се работи в посока за облекчение на бизнеса откъм административна тежест, както и за основаване на постоянна финансова политика, която подсигурява успокоение за вложителите.
„ За мен е чест да съм тук през днешния ден. Колегите свършиха доста работа за толкоз къс интервал. Те съумяха да осъществят този прелестен план. Зоната ще бъде с извънреден триумф – уверена съм в това. Вложени са доста труд и сърце в работата. Съюзът сред страна и община е извънредно потребен и потребен “, акцентира и Антоанета Барес.
Официалното полагане на първата копка бе осъществено от инж. Янчо Калоянов, Радослав Танев, Антоанета Барес и инж. Диана Любомирова, изпълнителен шеф на фирмата-изпълнител на плана „ SBS “.
Гости на събитието бяха още зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, народните представители Борис Кърчев и Радостин Танев, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, кметът Живко Тодоров (мандат 2015-2019), заместник-кметовете Йордан Николов и Красимира Чахова, гл. арх. на общината Виктория Грозева, секретарят на администрацията Делян Иванов, представители на разнообразни локални и държавни инстутуции, както и на бизнеса в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР