Стара Загора. С жителите на две старозагорски села се срещнаха

...
Стара Загора. С жителите на две старозагорски села се срещнаха
Коментари Харесай

Стара Загора: Жители на две села се срещнаха с представители на три институции

Стара Загора. С жителите на две старозагорски села се срещнаха ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов и локалният публичен медиатор Надежда Чакърова – Николова. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
В Бъдеще, изнесената приемна се състоя в залата на НЧ „ Васил Левски – 1921 “. Заедно с кмета на обитаемото място Иванка Иванова, представителите на трите институции разговаряха с над 20 поданици на селото. Те показаха като съществени проблеми на селото затлачените с растителност канавки, потребността от ремонт на пътната инфраструктура, както и неналичието на обособена зала за пенсионерски клуб.
От думите на секретаря на Общината Делян Иванов стана ясно, че проучване на положението на канавките край къщите в Бъдеще ще бъде осъществено, с цел да се избегнат проблеми в дъждовния интервал. Той акцентира, че се планува ремонт на библиотеката в читалището, а отсега нататък ще се търси най-хубавият вид за обезпечаване на място за клуб на възрастните поданици.
„ Средствата, с които се рехабилитира инфраструктура в дребните обитаеми места идват от Община Стара Загора, а при нас селата са 51, по тази причина няма по какъв начин едновременно да бъде свършено всичко, работим поетапно “, заключи Иванов.
Жителите на Бъдеще желаеха подпомагане от институциите за възобновяване на пешеходна пътека в центъра, както и за ремонт на тротоарната зона по основния път към Димитровград, който минава през обитаемото място. Оглед бе изработен и на постройката на бившето начално учебно заведение, която все още е неизползваема.
Проблемите, които бяха сложени на дневен ред в Стрелец бяха сходни. Кметът на селото Димитър Димитров уточни, че от своевременен ремонт се нуждае постройката за обредни действия в локалния гробищен парк. Рехабилитация следва на пропадналия мост в селото, както и разчистване на затлачени канавки и отводнителни канали.
Омбудсманът Надежда Чакърова – Николова пое ангажимент да се обърне към електроразпределителното сдружение, поради зачестили токови удари и непостоянно подаване на електричество. Жителите на селото алармираха още за неспазване на графика на рейсовете през празничните дни.
И в двете обитаеми места през днешния ден бяха доставени пейки, които да бъдат сложени в централните пространства към кметствата. В Стрелец ще бъдат инсталирани и порти за футбол.
Инициативата за изнесените приемни на представителите на локалното самоуправление и омбудсмана не престават и през идващия месец.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР