Стара Загора. С Джаз за деца в парк Пети октомври

...
Стара Загора. С Джаз за деца в парк Пети октомври
Коментари Харесай

Стара Загора: С джаз импровизации за деца започна вторият ден от фестивалната седмица на „Джаз форум Стара Загора”

Стара Загора. С „ Джаз за деца ” в парк „ Пети октомври ” в Стара Загора през днешния ден по традиция стартира вторият ден от фестивалната седмица на „ Джаз конгрес Стара Загора ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Джазът пристигна при най-малките през днешния ден в градската градина с тромпета на Венци Благоев, осъществяванията на неговия бенд и солистите Цветомир Цанков и Благовеста Колева.
Децата поиграха, слушайки музика и възпроизвеждайки звуци с играчките си и подобаващи за възрастта им принадлежности. На джаз осъществяванията се любуваха и техните родители, и хората, потърсили почивка в парка. Децата пяха и свириха дружно с музикантите в спонтанен джем-сешън, правейки музика с тях, до момента в който играят.
" Джаз за деца с Венци Благоев " е неповторимо шоу, което дава опция на дребни и огромни да импровизират дружно с млади и одобрени джаз музиканти, да се срещнат с музикалните принадлежности и другите стилове в джаза.
Преди тях, в понеделник, възпитаници и преподаватели от музикалното учебно заведение в града имаха опция да посвирят дружно с тромпетиста Венци Благоев и неговия бенд. „ Сцена за млади импровизатори ” реализира концепцията на възпитаниците на Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Хр. Морфова ” да импровизират с изявени имена на джаза.
Най-малките ще имат своя втори ден с джаза в парк Пети октомври още веднъж на следващия ден от 11.00 ч.
Същинската стратегия на фестивала стартира на 7 юни от 19.00 часа на огромната сцена измежду античния конгрес “Августа Траяна ”, където в три поредни концерта ще се показват Камелия Тодорова, английската тромбонистка Карол Джарвис и Аутентик квинтет със специфичното присъединяване на Даринка Цекова. На 8 и 9 юни също ще се показват по три обединения, всички обединени от концепцията за хубостта на джазовата музика.
„ Джаз конгрес Стара Загора “ се утвърди като водещо музикално събитие за България и Балканите. През годините на сцената посрещнахме международни величия като Кърт Розенвинкел, Джери Бергонци, Джордж Гарзон, Жерар Презенцер, Алекс Сипягин, Ерик Влуиманс, Хуан Гарсия Херерос и доста други. Представяме и разноликия български джаз. Благодарение на фестивала към този момент са факт и голям брой колаборации на задгранични музиканти, срещнали се тук за първи път – акцентират уредниците.
„ Джаз конгрес Стара Загора " се провежда от Община Стара Загора и фондация " Джазтет ", с поддръжката на фондация " Америка за България ", „ Контур Глобал Марица Изток 3 “, „ БулАгро “, очна клиника „ Трошев “, хотелите " Форум " и " Уникато ", ресторант " При кмета ", и със специфичното медийно партньорство на Радио Стара Загора.
Всички събития са с вход свободен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР