Стара Загора. С богата програма Община Стара Загора отбелязва 140

...
Стара Загора. С богата програма Община Стара Загора отбелязва 140
Коментари Харесай

Стара Загора: С богата програма Общината отбелязва 140 години от боевете за града

Стара Загора. С богата стратегия Община Стара Загора отбелязва 140 години от боевете за града (1877-1878 г.). Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. През 2017 година се навършват 140 години от яростните боеве за Стара Загора, по време на Руско-турската война (1877-1878 г.) Богатата стратегия на Община Стара Загора по този мотив стартира на 1 юли и ще продължи през целия месец.
Денят 19 юли - на възпоменание на жертвите, православни християни, починали при опожаряването на града и Старозагорското кръвопролитие през 1877 година, ще бъде маркиран с вечерня с литийно шествие и заупокойна молитва, отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.
Службата в Енорийски храм „ Света Троица ” стартира в 17.00 часа, след което оттова в 17.30 ч. потегля литийното шествие до Мавзолей–костница „ 19 юлий 1877 ”, където в 18.00 ч. ще бъде отслужена Заупокойна молитва в памет на починалите при опожаряването на града старозагорци през 1877 година
Програмата, отдадена на епичните събития, изковали началото на бъдещата огромна победа, включва още редица прояви в Регионалния исторически музей, Музея на религиите и паметните места, свързани с тях.
Кулминацията е на 30 и 31 юли, когато ще се състоят церемониален концерт на Държавна опера Стара Загора на Античния конгрес „ Августа Траяна “, тържествена заря-проверка и светлинно-звуковия театър „ Молитва за Стара Загора “, който ще се организира на Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР