Стара Загора. С 3000 лева бе подпомогнат строежът на храм

...
Стара Загора. С 3000 лева бе подпомогнат строежът на храм
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Парламентарната група на ГЕРБ с дарение за строежа на храма на Старозагорските бани

Стара Загора. С 3000 лв. бе подкрепят градежът на храм " Св. Иван Рилски Чудотворец " в курортното населено място Старозагорски бани. Това стана ясно при посещаване на претендента за представител в Европейския парламент от ГЕРБ Николай Диков и народните представители Емил Христов и Радостин Танев в селото, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . " Вярата не коства пари. Хората, които се занимават с богоугодни каузи, заслужават нашата поддръжка ”, сподели Диков.
В срещата с компанията, която ще строи църквата, участваха още кметът на Старозагорските бани Станчо Станев, общинските съветници Динко Михайлов и Дарина Гайдарова, зам. - кметът на Стара Загора инж. Янчо Калоянов и секретарят на администрацията Делян Иванов.
Теренът, върху който се построява православната черква, е благосъстоятелност на Българската православна черква и е с повърхност от 160 кв.м.
Първата копка за храма, чийто настойник е Св. Иван Рилски Чудотворец, бе направена през лятото на 2017 година. Още тогава стана ясно, че средствата за първия стадий са налични, само че има нужда от още, с цел да бъде реалност църковната обител в курортното населено място.
През годините Политическа партия ГЕРБ е подкрепяла построяването и обновяването на редица църкви в Старозагорско. За най-новия храм, който има в града на липите – „ Св. Игнатий Старозагорски “, партията подари 50 хиляди лв..
Народни представители и общински съветници също са подкрепяли домовете на вярата, като църквата в старозагорското село Могила – „ Св. Георги “.
От партийната дотация, с 25 хиляди лв., бе подкрепят преди време и манастирът „ Св. Атанасий “ край чирпанското село Златна морава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР