Стара Загора. Романът Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката Патешка

...
Стара Загора. Романът Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката Патешка
Коментари Харесай

Полицай представи детски книжки пред старозагорски ученици

Стара Загора. Романът „ Лятото на киселите краставички “ и стихосбирката „ Патешка математика “ показа през днешния ден в Стара Загора създателят Гочо Гочев. На премиерата, проведена от Община Стара Загора, в залата на библиотека „ Захарий Княжески “ се събраха възпитаници от старозагорски учебни заведения, които с интерес изслушаха създателя му зададоха безчет въпроси.Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Гочо Гочев е роден през 1980 година в Димитровград. Завършва Ветеринарния колеж в Стара Загора, а по-късно Академия на Министерство на вътрешните работи. В момента учи „ Право “ във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “. Работи като служители на реда в Районно ръководство „ Полиция “ в Гълъбово. Освен това е и треньор по джудо и джу-джицу в клуб „ Бугари “, в Димитровград, в който упражняват деца от всички възрасти.
„ Прекрасен човек е, научи ни да бъдем борбени, по тази причина доста го обичаме “, показа неговата състезателка Симона.
Стихосбирката „ Патешка математика “ съдържа 30 стихотворения за деца, посредством които всяко може да се научи да счита или да написа вярно посредством занимателно поднесени правила. Тя е богато илюстрирана с рисунки от Йордан Йорданов.
Голям интерес провокира романът „ Лятото на киселите краставички “. Това е дебютен разказ на създателя, който обгръща взаимоотношенията и приключенията на група деца от недодялан град по време на лятната почивка. Гочев описа, че доста обичал да чете книги, синът му, който е петокласник се оплакал, че няма какво забавно да чете. Тогава решил да напише романа. Главен воин е петокласничката Зорница Благоева. Тя храни бездомни кучета покрай блока, в който живее. Един ден те изчезват и момичето прави следствие, с цел да разбере къде са. В него се включват новите и другари, с които дружно изяждат буркан кисели краставички в кварталния магазин. Малките детективи се впускат в разнообразни завършения и правят доста положителни каузи.
Децата желаеха да знаят, за какво е такова заглавието на романа, ще има ли продължение. Питаха и за какъв брой време го е написал, по какъв начин е измислил приключенията, имат ли прототипи героите в действителния живот, даже и дали създателят обича кисели краставички.
Гочо Гочев отговори на всички въпроси и даде обещание продължението да бъде готово до зимата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР