Стара Загора. Резултатите от инициативата Гласът на младите на кмета

...
Стара Загора. Резултатите от инициативата Гласът на младите на кмета
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров изслуша предложения на младите хора в града

Стара Загора. Резултатите от самодейността „ Гласът на младите ” на кмета Живко Тодоров и Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора, която се организира за втора година, регистрираха на среща през днешния ден градоначалникът и младежите, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . На срещата участва и зам.-кметът Иванка Сотирова.
В специфични кутии, сложени в старозагорски учебни заведения, в десетдневен период, младежите можеха да пуснат своите оферти и отзиви. Очакванията бяха да се получат разнообразни хрумвания какво да се промени през 2019 година в Стара Загора и в живота на младежите.
„ Това бе опция на старозагорските възпитаници да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на Стара Загора. Идеята е да има положително съдействие сред Общината и младежите. За нас е доста значимо да се чува гласът ни “, разяснява Радина Николова, ръководител на МОС.
В самодейността се включиха: ТГ „ Княз Симеон Търновски ”, ППМГ „ Гео Милев ”, СУ „ Иван Вазов ”, ПГЕ „ Джон Атанасов ”, ПГВМ „ Иван П. Павлов ”, СУ „ Максим Горки ”, СУ „ Васил Левски ” и Младежки общински съвет.
Получени са над 200 оферти. Основните са свързани с споразумяване на битови и транспортни проблеми, както и с оферти за спортни начинания.
Учениците оферират да се създадат заслони по автобусните спирки, с цел да може жителите да чакат на топло идването на тролейбусите и рейсовете от градския превоз. Зам.-кметът Иванка Сотирова изясни, че се планува слагането на винили по спирките отразяващи историята на Стара Загора от Неолита до наши дни.
Други оферти на младежите са свързани с обособяването на кътове за отдих в учебните заведения и разширение на тоалетните в някои от тях.
Членовете на Младежкия общински съвет предложиха да бъдат ремонтирани Младежкият дом и Центърът за поддръжка за личностно развиване.
Младите старозагорци желаят още повече площадки за фитнес и стоянки за колела.
„ Радвам се, че младежите мислят за развиването на своя град. Ние се вслушваме в техните оферти и ще оказваме помощ, с каквото можем “, сподели кметът Живко Тодоров. Той напомни, че построяването на безоблачен часовник в разширението на парк „ Артилерийски “ е по концепция на младежите. Подчерта още, че в него ще има скейт парк и велоалеи. Кметът даде обещание, че тази година ще се направи всичко допустимо да се ремонтират Младежкият дом и Центъра за поддръжка за личностно развиване.
Подобряването на средата в междублоковите пространства също е едно от предложенията. Кметът Живко Тодоров предложи на младежите да поемат самодейност за облагородяване на междублоковите пространства в определени от тях места, а Общината ще им помогне с нужните цветя и дръвчета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР