Стара Загора. Работна среща Младежта говори: Национална стратегия 2030“ ще

...
Стара Загора. Работна среща Младежта говори: Национална стратегия 2030“ ще
Коментари Харесай

Стара Загора: Работна среща „Младежта говори: Национална стратегия 2030“ ще се проведе на 13 юни в общинската зала „П. Р. Славейков“

Стара Загора. Работна среща „ Младежта приказва: Национална тактика 2030 “ ще се организира от 15.00 часа на 13 юни в общинската зала „ П. Р. Славейков “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Тя се провежда от Министерството на младежта и спорта и е обвързвана с правенето на нова Национална тактика за младежта 2020-2030 година
През 2018 година бе призната Европейска тактика за младежта 2019-2027, за основаването на която България има забележителен принос. В рамките на Стратегията са включени и първите Европейски юношески цели, признати по време на Европейската младежта конференция 2018 в град София в границите на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз.
Един от главните цели в работата на Министерство на младежа и спорта, като главен орган на държавната власт за развиване, използване и съгласуваност на политиките за младежите на България, е бъдещата Национална тактика за младежта 2020 -2030 година, по която се работи в партньорство с неправителствения бранш и всички заинтригувани страни.
Затова Министерството на младежта и спорта стартира поредност от срещи „ Младежта приказва: Национална тактика 2030 “. Целта е да се дефинират новите цели и цели, които са свързани с младежите, и които да бъдат включени в Стратегията, чиято съществена задача е подобряването на качеството на живот на младежите.
Новата тактика ще вземе под внимание всички положителни практики на европейско равнище за основаването на ефикасна, фокусирана и целенасочена стратегическа рамка, която да слага ясни и реалистични задания. Тя ще дефинира точни и измерими годишни цели, ще набелязва главните и подобаващите проекти за деяние за тяхното реализиране, в резултат на което се плануват и нормативни промени в Закона за младежта.
На срещата младежите ще имат опция да дискутират по групи провокациите, с които се сблъскват в съответната област и да показват вероятни решения за справяне с тях.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР