Стара Загора. През почивните дни в Стара Загора се проведоха

...
Стара Загора. През почивните дни в Стара Загора се проведоха
Коментари Харесай

Няколко спортни турнира се проведоха в Стара Загора в рамките на програмата за празника на града

Стара Загора. През почивните дни в Стара Загора се организираха няколко шампионата, които затвърждават спортния дух на града. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проявите бяха част от календара със събития, отдадени на 5 октомври - Ден на Стара Загора. Съботната заран стартира с конкуренция по кросфит за деца от 10 до 16 години в парк „ Зеления чеп “, а час по-късно бе обещано началото на 4-тата Балканиада по футбол за ветерани. Участие в нея взеха тимове от България, Гърция, Турция и Сърбия. В разногласието за първото място тимът на „ Берое “ – ветерани, победи представителите на Бурса, а с бронзовите медали се окичиха ветераните от Ниш.
На стадион „ Трейс сцена “, се организира първото издание на шампионат за Купата на кмета „ Самарско знаме “. 20 тима от цялата страна премериха сили в надправарата по минифутбол. Победител е тимът на „ Уефалона “ от Хасково, на второ място се класира тимът на „ МФК Сани МЛ “ от София, а трети - „ Ел Галактикос “ от Стара Загора. Бяха раздадени призове за най-хубав вратар, най-полезен състезател и голмайстор на шампионата.
Футболни умения демонстрираха и тимове в шампионат за хора с повреден слух, който се организира на игрищата за мини футбол, източно от Плувния басейн в града. В него призьори надлежно са тимовете на Дупница, София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора.
Над 200 състезатели от 13 клуба, момчета и девойки, на възраст от 13 до 15 години, демонстрираха умения и гений с шпага в Турнир по фехтовка „ Купа Стара Загора “, който се организира в един от старозагорските търговски центрове.
Неделният ден събра феновете на обичайните национални битки на стадион „ Трйс сцена “. В събитията се включиха краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов, заместник-кметовете Красимира Чахова и Йордан Николов, народни представители, общински съветници, секретарят на старозагорската администрация Делян Иванов, както и представители на отдел „ Спорт и туризъм “. Сред формалните посетители бяха президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов и международният първенец и бронзов олимпийски медалист Явор Янакиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР