Стара Загора. Поканих Величко тук, за да му благодаря за

...
Стара Загора. Поканих Величко тук, за да му благодаря за
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Величко е достоен човек

Стара Загора. Поканих Величко тук, с цел да му благодаря за достойната постъпка. Случва се в живота на всеки да покаже човешката си същина. Това, че Величко е реагирал по този метод, изключително в неговото състояние, е показателно. Величко е заслужен човек, образец за подражателство, сподели през днешния ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща с 18-годишния Величко Донков. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Момчето, което живее в Дома за деца лишени от наставнически грижи „ Мария Терезия “ и учи в Професионалната гимназия по механотехника и превоз в Стара Загора, откри чанта с пари и документи, и я върна на притежателя й.
„ Величко не е взел парите, тъй като е честен и заслужен човек, а такива хора би трябвало да бъдат уважавани “, добави кметът. Той заяви още, че предприемач, поискал анонимност, е декларирал, че поема издръжката на момчето след напускането на дома и бъдещото му обучение. Той ще му обезпечи квартира, ще заплати и таксите и издръжката за висшето му обучение.
„ Сега Величко набира сили да учи висше обучение, има предпочитание да продължи образованието си, да сбъдне фантазиите си и да стане независим човек “, изясни Живко Тодоров. Той връчи на Величко Знак на Община Стара Загора, който се дава за доблестни действия. „ Продължавай все по този начин и постоянно ще се намерят хора, които да ти оказват помощ “, безапелационен бе кметът.
Директорката на дом „ Мария Терезия “ Латинка Петрова описа, че Величко е пристигнал в дома на пет години, нямал близки и другари в Стара Загора. Вече 13 години живее там и всички го обичат. Помагал на възрастни хора в квартала и сега, когато станал на 18 години почнал да работи. Стана ясно още, че момчето е и вратар на националния тим по футбол на деца лишени от наставнически грижи.
„ Много съм признателен и впечатлен от постъпката на Величко. Срещнахме се с него, предложих му работа, следва ни още една среща “, сподели предприемачът Иван Енев, чиято чанта е намерило момчето. „ Готов съм да оказвам помощ с каквото мога “, безапелационен бе Енев.
„ На мен непознати движимости не са ми нужни “, малко отговори на въпроса за какво е върнал парите Величко. Стана ясно, че тогава е имал у себе си 1.50 лева от 33-те, които има дават за месеца. Момчето описа, че намерило чантата в синя количка, нито за момент не се е двуомил, а незабавно я предало на защитата. Величко желае да стане служител на реда. Като дребен гледал полицейски филми, в които положителното побеждава злото, след това си играл с револвери. „ Рекох си, че ще стана служител на реда като порасна “, споделя момчето. Иначе обичаният му футболен тим е „ Барселона “ и несъмнено Лионел Меси като състезател.
По време на срещата стана ясно още, че Община Стара Загора е поискала от Министерството на труда и обществената политика дом „ Мария Терезия “ да не бъде закриван, а преустроен и там да има два центъра за настаняване от фамилен вид.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР