Стара Загора. Пожар горя в ТЕЦ Марица Изток 2“. Малко

...
Стара Загора. Пожар горя в ТЕЦ Марица Изток 2“. Малко
Коментари Харесай

Пожар горя в ТЕЦ „Марица Изток 2“

Стара Загора. Пожар пламтя в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “. Малко след 10.00 часа на 24 юни се е възпламенила гума на един от абсорберите на сероочистващата апаратура на блок 8, който е в планов ремонт. Екип на пожарната към централата е реагирал стремително. Не е имало непосредствена заплаха за здравето на хората в региона, както и замърсяване на въздуха. Не са потърпевши и служащи.
В рамките на няколко часа пожарът беше стеснен. В разследване на огъня се е срутил един от комините на ТЕЦ-а. На мястото на случая са били съсредоточени 14 пожарни екипа, автомеханична стълба и екип за химическа отбрана. Предполага се, че огънят е тръгнал от сероочистващата апаратура при осъществяване на ремонтни действия. Предстои оглед от способените институции и оценка на нанесените вреди.
На място в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ отидоха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов. Според енергийния министър пожарът няма да се отрази на сигурността на енергийната система. Петкова акцентира, че най-важното е, че няма жертви и потърпевши хора. Тя благодари за бързата и съответна реакция на работещите в държавната централа, както и на чиновниците на пожарната.
Два от блоковете на ТЕЦ-а - седми и осми, са в планов ремонт. По данни на изпълнителния шеф на централата инж. Живко Динчев, следва седми блок да бъде пуснат в употреба идващия месец, а осми блок – в края на август. Останалите блокове работят обикновено.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР