Стара Загора. По време на днешното редовна заседание на Общински

...
Стара Загора. По време на днешното редовна заседание на Общински
Коментари Харесай

Над 70 предложения гласуваха общинските съветници в Стара Загора по време на мартенското заседание

Стара Загора. По време на днешното постоянна съвещание на Общински съвет - Стара Загора бяха прегледани и гласувани над 70 оферти. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . На второ четене бяха признати промени в Наредбата за изискванията и реда за сформиране на тригодишна бюджетна прогноза за локалните действия и за сформиране, приемане, осъществяване и отчитане на бюджета на Община Стара Загора. Старейшините утвърдиха предлагането на кмета Живко Тодоров за освобождение от такса за битови боклуци притежатели на недвижими парцели, които не са употребявани за съответното им предопределение и осъществяване на стопанска активност през месеците януари и февруари 2021г, заради възбрана за работа, наложена с нормативен и/или административен акт. Дадено беше единодушие ползвателите на общински терени за разполагане на маси за консумация, от 1 март за период от 10 месеца, да заплащат 30 на 100 от цялостния размер локални такси за прилагане на общински площи.

Удължен беше срокът на договорите за прилагане на общински терени за разполагане на краткотрайни преместваеми /търговски/ обекти и срокът на договорите за прилагане на краткотрайни преместваеми (търговски) обекти - общинска благосъстоятелност върху общински терени, находящи се на територията на Стара Загора.

По време на 20-тото постоянно съвещание бяха признати бюджетна прогноза за локалните действия на Община Стара Загора за интервала 2022 - 2024 година, както и програмата за развиване на туризма на територията на Община Стара Загора за 2021 година Общинските съветници поддържаха точката за избиране на самостоятелни финансови инспектори за инспекция и легализация на ГФО за 2021г. на общински търговски сдружения, както и докладът за осъществяването на стратегия за развиване на туризма за 2020 година

Съветниците дадоха единодушие за основаване на обществената услуга „ Асистентска поддръжка “, като делегирана от страната активност и установяване на вторичен разпоредник с бюджет, считано от 1 април 2021 година. По време на мартенското съвещание беше утвърдена „ Програма за преодоляване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Стара Загора.

С 47 гласа „ За “ беше подкрепено предлагането за закупуване на независим обект, употребен за пенсионерски клуб в квартал „ Три чучура “-север на стойност от 100 хил.лева. Старейшините дадоха единодушие за разпределяне на краткотраен безлихвен заем в размер на 70 000 лв. от бюджета на Община Стара Загора на общинското сдружение „ Мересев “. Срокът за връщане на дълга е до края на 2021 година. Открита беше процедура за осъществяване на конкурс за избор на шеф на същото сдружение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР