Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров благодаря на

...
Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров благодаря на
Коментари Харесай

Стара Загора: Връзката между държава, община, бизнес и професионално образование бе дискутирана в града

Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров благодаря на всички ви, че сте в нашия град и ще дискутирате една толкоз значима тематика като връзката сред бизнеса, образованието и професионалното развиване. Възможностите, които нашият град предлага са доста позитивни предпоставки за развиване освен на младите, които са от тук, само че и за тези, които търсят по-добра реализация. Индустриална зона „ Загоре “ набира скорост и чакаме първите вложители, които напълно скоро ще стартират да осъществят концепциите си. Това сподели зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова по време на форума, проведен от вестник „ Стандарт “ и Община Стара на тематика „ Бизнесът, професионалното обучение и Индустриална зона „ Загоре “, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Тя акцентира всички положителни страни като ниските налози и такси на комуналните услуги, както и спокойствието и зеленината, опциите за качествено обучение в актуализирана инфраструктура, модерния и интегриран градски превоз.
„ Имате всички предпоставки за развиване тук – бъдете дръзки. Това сподели през днешния ден в Стара Загора вицепремиерът Томислав Дончев. Той означи още, че градът е на второ място след Столична община по БВП и дава по-добри индикатори от София – област. „ През идващите години, с поддръжка на страната ще се опитаме да внедрим и колкото е допустимо решения, за повишение на успеваемостта на производството “, добави Дончев.
„ Тук има доста вложения на районно равнище, това е значимо и по тази тематика би трябвало да се работи още. Всичко би трябвало да идва по реда си, тъй като с цел да имаме гаранции за артикули и услуги с висока добавена стойност, би трябвало всичко авансово да бъде съветвано с оптимално доста хора. Само по този начин ще бъдем потребни “, изясни още вицепремиерът.
Десетки представители на изпълнителната, законодателната, локалната власт, бизнеса и научните среди се събраха в залата на общинския съвет и разискаха в елементи превръщането на зона „ Загоре ” в мечтано място за огромни непознати вложители.
В срещата в зала „ П. Р. Славейков “ участваха още ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, националният представител Радостин Танев, зам.-кметът инж. Янчо Калоянов, гл. арх. Виктория Грозева, изпълнителният шеф на Индустриална зона „ Загоре “ Радослав Танев и членовете на Съвета на шефовете на сдружението, ръководителите на КРИБ, Клуб на работодателя, ТПП - Стара Загора, представители на разнообразни институции, шефове на професионални гимназии в града и други.
По време на събитието бе показана галерия от снимки на тематика „ 10 аргументи да остана в моята Стара Загора “. Връчени бяха и грамоти в категориите: „ Икономика “ на Клуба на работодателя – Стара Загора, „ Култура “ на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “, „ Образование “ на проф. Минко Балкански, „ Спорт “ на треньор на дамския баскетболен клуб „ Берое “ Таня Гитева, „ Сигурност “ на Гьоко Петков, контрольор от бранш „ Пътна полиция ” при ОДМВР-Стара Загора, „ Технологии “ на учителя по информатика в МГ „ Гео Милев “ Павлин Пеев.
Музикален привет към участниците в полемиката насочиха надарените младежи от " Траяна глас ", с вокален възпитател Лилия Дойчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР