Стара Загора. От 10 юли, стартира реконструкцията на кръстовището на

...
Стара Загора. От 10 юли, стартира реконструкцията на кръстовището на
Коментари Харесай

Стара Загора: Започва реконструкция на кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“ в града

Стара Загора. От 10 юли, започва реконструкцията на кръстовището на бул. „ Св. Патриарх Евтимий “ и ул. „ Загоре “ (пътната връзка за град Раднево, в кв. „ Кольо Ганчев “) в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на общината .
Изпълнението на плана за създаване на кръгово придвижване цели да усъвършенства транспортно-техническото действие на кръстовището, да усъвършенства организацията и сигурността на придвижването, както и да понижи скоростта на преминаващите през него транспортни средства. С оглед на характерната настройка на съществуващото кръстовище и опциите за неговото геометрично развиване е очакван за създаване централен остров с формата на елипса.
Работният сектор обгръща 235 м от бул. „ Св. П. Евтимий “ и 70 м от ул. „ Загоре “. Геометричното решение планува две ленти в посока север-юг, които гладко ще водят придвижването отвън града и една лента за напряко при влизането в Стара Загора. Осъществени са ленти за придвижване от и към Раднево по ул. „ Загоре “.
Строително-монтажните работи ще се правят на три стадия, според краткотрайна организация на придвижването по време на строителството, за непрестанно пропускане на преминаващи МПС. Първият стадий включва действия по югоизточното платно на бул. „ Св. Патриарх Евтимий “ и по югозападното платно на ул. „ Загоре “.
Ще бъдат ремонтирани още прилежащите тротоарни настилки, планувано е и озеленяване в елипсата. Ще се изградят спомагателни дъждоприемни шахти и канализация за дъждовни води. Дейностите плануват и преустрояване на тролейбусната контактна мрежа и улично осветяване.
Срокът на осъществяване е 80 календарни дни. Стойността на дейностите е близо 480 хиляди лв.. Не се постанова смяна при маршрутите на публичния превоз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР