Стара Загора. Общината изпълни успешно заложената етапна цел по приоритетна

...
Стара Загора. Общината изпълни успешно заложената етапна цел по приоритетна
Коментари Харесай

Стара Загора: Летният театър или Станционната градина могат да бъдат обновени с допълнителни средства по ОП „Региони в растеж“

Стара Загора. Общината извърши сполучливо заложената етапна цел по предпочитана ос 1 на Оперативна програма „ Региони в напредък “. По настоящите планове по програмата са направени междинни заплащания на стойност 12 млн. 334 хил.лв., при заложена етапна цел от 10 млн. 530 хил.лв. Това дава опция да бъдат получени в допълнение 3,2 млн. лв. по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Допълнителните средства могат да бъдат употребявани за възобновяване на обект с огромно публично значение – да вземем за пример Станционната градина до жп гарата в Стара Загора или Летния спектакъл в парк „ М. М. Кусев “, заяви кметът Живко Тодоров.
По Оперативна програма „ Региони в напредък “ община Стара Загора извършва планове по „ Зелена и налична градска среда “ - за пешеходната зона, площада пред общината и парк „ Митрополит Методий Кусев “. Реконструира се и надлеза над ж.п.линията в Стара Загора.
Това лято се направи възобновяване на просветителната инфраструктура на четири обекта - ГПЧЕ „ Ромен Ролан “, СОУ Железник, ОДЗ №58 „ Звездица “, ДГ №1 „ Звънче “. Предстоят ремонтни работи и в 9 ОУ„ Веселин Ханчев “ и СУ „ Иван Вазов “.
Община Стара Загора продължава сполучливо и работата си по плана „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в Стара Загора “. Предстои да бъде внедрена автоматизирана система за таксуване, както и система за ръководство на градския превоз, която включва видеонаблюдение и системи за надзор по кръстовищата и пешеходните зони на града. Провежда се публичната поръчка за ремонта на залата в регионална администрация. Тя ще бъде напълно реновирана със средства от бюджета на Община Стара Загора в размер на 3 млн.лева.
Предстои възобновяване на къщата на поета Николай Лилиев със средства по план „ Красива България “. Обявена е и социална поръчка за реорганизация на водопроводната и канализационна мрежа в кв. „ Самара 1 “ и „ Самара 2 “. Тя ще се извърши със средства по стратегия ПУДООС. Община Стара Загора разгласи открит конкурс за абстрактен план за нова визия и благоустрояване на територията на „ Руския пазар “ и разширението на ул. „ Кап. Петко челник “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР