Стара Загора. Община Стара Загора организира специални концерти за любителите

...
Стара Загора. Община Стара Загора организира специални концерти за любителите
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината организира специални концерти за любителите на музиката на новата сцена „Фонтани“ на централния площад

Стара Загора. Община Стара Загора провежда специфични концерти за феновете на музиката на новата сцена „ Фонтани “ на централния площад. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . От 20.00 часа на 3 август ще се организира концерт под надпис „ Под небето на Париж “ с присъединяване на Надя Тончева - вокал и Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара, Христо Минчев – бас китара.
Надя Тончева е реализатор, пианист, аранжор, учител по поп и джаз пеене в Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “. Солист и диригент на музикалната емблема на Стара Загора Вокална група „ Траяна “. През последните години интензивно участва на българската и европейска концертна и клубна джазова сцена. Артистичен шеф на „ Джаз фест Казанлък “, уредник на Младежка джаз сцена и Конкурс за млади джаз реализатори в Стара Загора. За своя принос към българската просвета през 2016 година е отличена с почетен знак „ Златен век ” на Министерството на културата. Изключителен гений с диапазона на гласа четири октави.
Любомир Толумбаджиев – цигулка, Петър Койчев – китара, Момчил Ангелов – китара, Христо Минчев –бас китара – „ Hot Club de Plovdiv “- струнен квартет от Пловдив, насочен към корените на циганския джаз и достоверното джипси джазово звучене особено за 30- те години на 20 век. Групата е образувана през 2013 година, с доста фестивални и клубни изяви в страната и чужбина.
В съботната вечер, 3 август, жителите и гостите на Стара Загора ще се насладят на известни френски шансони от репертоара на Едит Пиаф, нова френска музика на очарователната Заз, музика от репертоара на френския композитор Джанго Райнхарт, в жанр Джипси джаз стандарт известен през 30-те години на 20 век.
От 20.00 часа на 7 август ще се организира концерт под надпис „ Музикални мемоари “ с присъединяване на Надя Тончева – вокал, Павел Цонев – пиано, Димитър Вакарелов – китара, Христо Минчев - бас китара и Кристиян Желев - барабани
Музикален коктейл от мемоари сплотява концертната стратегия на 7 август, сряда. Надя Тончева ще зареди августовската вечер с латино страст и жанр. Ще прозвучат мелодии от репертоара на Глория Естефан, Розана, Шер. С хубост и финес, певицата и сборна групировка от старозагорски и пловдивски музиканти ще ни върнат обратно в годините с песни на Лили Иванова, Мими Николова и доста други обичани български реализатори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР