Стара Загора. Община Стара Загора дари на служителите на Районната

...
Стара Загора. Община Стара Загора дари на служителите на Районната
Коментари Харесай

Община Стара Загора дари работно облекло на пожарникари

Стара Загора. Община Стара Загора подари на чиновниците на Районната работа Пожарна сигурност и отбрана на популацията особено работно облекло, направено от плат от най-голям клас в общинското сдружение „ Мересев “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

„ Специалното облекло е направено по рипстоп технология, която усилва неведнъж устойчивостта на скъсване и протриване на плата като зоните с високо натоварване са в допълнение подсилени “, изясни Пламен Тодоров, шеф на отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство на рецесии “ към Община Стара Загора. Екипите са предопределени за работа при локализиране и очистване на горски и полски пожари.

Тодоров добави, че датата на дарението не е определена инцидентно. Днес православната църквата уважава паметта на Свети Константин и Елена. Това е последният пролетен празник, чиято обредност към този момент подсеща за настъпващото лято, като пожела настъпващият пожароопасен сезон да бъде спокоен и да няма съществени пожари.

За жеста благодарности сервира началникът на РСПБЗН - Стара Загора Антон Колев. „ Тези персонални защитни средства са част от устрема ни да обезпечим най-ценния запас на Пожарната, точно чиновниците ѝ. Това работно облекло ще е належащо за обезпечаване на безвредни условия на труд, а при пожари в горски насаждения постоянно се постанова пълзене в пресечени местности “, добави Колев.
Той е безапелационен, че съдействието сред локалната администрация и РСПБЗН - Стара Загора е доста положително. От думите му стана ясно, че се прави оценка високо помощта и на Доброволното формирование за бедствия и повреди към Община Стара Загора. През миналата 2020 година са премахнати 7 горски пожара, зародили на територията на общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР