Стара Загора. Навръх професионалния празник на Търговската гимназия Княз Симеон

...
Стара Загора. Навръх професионалния празник на Търговската гимназия Княз Симеон
Коментари Харесай

Три старозагорски ученички получиха наградата „Румен Камбуров“

Стара Загора. Навръх професионалния празник на Търговската гимназия „ Княз Симеон Търновски “ в Стара Загора за седма поредна година връчиха премията „ Румен Камбуров “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

Отличието се присъжда на възпитаници за достижения през годината в региона на географията и стопанската система. Наградата е учредена през 2013 година след неочакваната кончина на обичания на генерации възпитаници преподавател по география и стопанска система Румен Камбуров. Идеята е на неговите възпитаници Георги Георгиев и Димитър Желев, които към този момент са преподаватели в Софийския университет. Техни съидейници стават общинският консултант Диян Димитров, член на Съвета на шефовете в Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ и журналистът Желязко Динев.

Наградният фонд от 600 лева бе поделен сред три девойки - Вяра Ценкова Цонева – 12 а клас, за извоювани призови места от участия в олимпиади и Национални надпревари по счетоводство, Радина Николова Петрова – 12 б клас, за публичната й работа като ръководител на Младежкия общински съвет Стара Загора и за образуване и осъществяване на благотворителни начинания и Йоана Светославова Стефанова – 11 в клас, за извоювана Първа специфична премия на Холдинг „ Стара планина “ на извършения ХV Национален конкурс „ Млад икономист “ 2019 година под наслов „ Гласът на младите за мощна стопанска система “.

Празникът мина с голям брой презентации, спортни надпревари, викторина по счетоводство, ролеви игри и ревю на образователно - подготвителните компании. Всички се любуваха на музикалните осъществявания на Вокалната и Рок групата при Търговска гимназия, както и на танците на Мажоретния състав и на Клуба по национални танци. Учениците от Театрално ателие показаха театър по претекстове от роман на Чудомир.
Директорката Снежана Танева връчи грамоти на изявили се възпитаници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР