Стара Загора. Над 800 деца от старозагорски училища и спортни

...
Стара Загора. Над 800 деца от старозагорски училища и спортни
Коментари Харесай

Стара Загора: За осми път в града се провеждат Детски олимпийски игри

Стара Загора. Над 800 деца от старозагорски учебни заведения и спортни клубове, участници в осмото издание на Детски спортни игри „ Олимпийски очаквания “, ще имат опция да пробягат 100 метра с ултрамаратонеца Красимир Георгиев на 11 май 2019 година Това заяви пред публицисти през днешния ден Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Организационен комитет от олимпийски, международни и европейски първенци, и медалисти от разнообразни типове спорт, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора, провеждат за осми път детските игри.
„ Някак незабелязано минаха тези осем години. Детските спортни игри „ Олимпийски очаквания “ се постановиха като едно от знаковите събития в спортния календар на общината и всяка година се надграждат “, сподели Красимира Чахова. Тя заяви още, че в събота в 9.30 часа пред общинската зала „ Иван Вазов “, преди началото на детските игри, ще бъде даден старта на третия стадий от бягането на Красимир Георгиев. Ултрамаратонецът планува да пробяга 1300 км от Черно до Адриатическо море в границите на 15 дни. Той ще се движи по маршрута на паневропейския транспортен кулоар №8 и ще финишира в албанския град Драч. Инициативата се организира под мотото " съгласуваност " и цели да сплоти дейните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развиването на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса сред трите страни.
В бягането могат да се включат и всички искащи старозагорци. „ Надявам се това да даде спомагателна мотивация на всички младежи, които ще се допрян до този извънреден състезател “, добави тя.
„ Всяка година търсим нововъведения за развиването на Детските спортни игри. Тази година ще се включат 20 клуба и близо 800 деца. Кулминацията ще бъде от 10 часа в спортна зала „ Иван Вазов “, а преди този момент надпревари ще има в плувния басейн, както и в други спортни зали. Всяка година разширяваме мрежата, ускоряваме спортния детайл и мотивацията “, сподели Олег Стоилов, ръководител на Граждански клуб ЛИПА. Той заяви още, че тази година с изключение на торбички цялостни с вода, плод и сладкиши, участниците ще получат и възпоменателни медали. Ще има награди и за изявени спортисти.
„ Всяка година съумяваме да притеглим нови спортни величия, разнасяли славата на Стара Загора и България. В събота, с изключение на змс Александър Томово, който е ръководител на организационния комитет от основаването му, в Стара Загора ще дойде и змс Йорданка Благоева, състезателка по лека атлетика в дисциплината висок скок, носителка на сребърен и бронзов олимпийски медали, европейска шампионка в зала през 1972 година, първата българска състезателка, която слага международен връх в дисциплинираност от леката атлетика. Разбира се специфични посетители ще бъдат и старозагорските изявени лекоатлетки Емилия Драгиева и Красимира Чахова. Младата вяра във високия скок - републиканският първенец Тихомир Иванов също ще дойде в Стара Загора.
Демонстрациите в залата ще включват и възобновление на остарели спортни игри като скачане на въже и на ластик. Ще има и провокации за родители. Идеята е да се привлекат повече както деца, по този начин и родители към спорта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР