Стара Загора. Над 800 деца от 24 спортни клуба участваха

...
Стара Загора. Над 800 деца от 24 спортни клуба участваха
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 800 деца от 24 спортни клуба участваха в осмото издание на Детски спортни игри „Олимпийски надежди“

Стара Загора. Над 800 деца от 24 спортни клуба участваха в осмото издание на Детски спортни игри „ Олимпийски очаквания “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Легендарни спортисти, популяризирали България, пристигнаха в града, с цел да вземат участие в осмото издание на игрите.
„ Днес е двоен празник за спорта в Стара Загора, с изключение на детските игри, тук ще бъде даден старта и на третия стадий от бягането на ултрамаратонеца Красимир Георгиев, а всички участници в игрите, както и цялата спортна общност, ще имат опция да пробягат първите 100 метра с него. Сред нас са едни от знаковите спортисти на България като Йорданка Благоева, Александър Томов, младата вяра Тихомир Иванов, които уповавам се ще тласък и страст на Красимир Георгиев в невероятното предизвикателство, което е поел “, сподели Касимира Чахова. Тя подари на ултрамаратонеца имитация на плоча с надпис за първия олимпиец, живял по нашите земи, Аврелий Фронтон.
„ Благодаря за изключителната поддръжка, която ми давате, това е доста значимо за мен. Стара Загора е извънреден град, такова изпращане не съм има на никое място. Ще се постарая да оправдая упованията Ви “, отговори Красимир Георгиева. Той подари плакет с кулоар №8, по чийто маршрут ще се движи през България, северна Македония и ще финишира в албанския град Драч. В специфична книга пък се събират подписите на кметовете на всички градове, през които минава, а самодейността цели да се обединят дейните хора от трите страни и да се насърчи развиването на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.
„ За мен е чест да съм в Стара Загора, тук имам доста другари. Младите спортисти би трябвало да имат вяра в себе си и да имат доста самообладание, с цел да реализиран триумфите си “, показа именитата скачачка Йорданка Благоева. Тя подари на Красимир Георгиев своята книга „ Босоногата кралица “ и му пожела триумф в начинанието. Организаторите на игрите от Граждански клуб ЛИПА пък му връчиха торбичка с уханен липов цвят, с цел да се поддържа с благоуханен чай.
Зам.-кметът Красимира Чахова даде старт и дружно с дребните спортисти пробяга началните метри от третия стадий на ултрамаратона.
Точно в 10 часа в общинската спортна зала „ Иван Вазов “ стартира кулминационната точка на Детските спортни игри „ Старозагорски олимпийски очаквания “. Организационен комитет от олимпийски, международни и европейски първенци, и медалисти от разнообразни типове спорт, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора, провеждат празника.
„ Желая триумф на всички деца. Да се влагат повече в спорта и да реализират триумфи “, пожела Александър Томов.
„ Искаме игрите да бъдат същински празник на детския спорт и здравословния метод на живот, Вие сте бъдещите първенци и олимпийски очаквания на Стара Загора “, сподели Олег Стоилов, ръководител на Граждански клуб ЛИПА. Той връчи специфичен плакет на Александър Томов във връзка 70-годишнината му и почетна грамота на Йорданка Благоева.
Красимира Чахова разгласи игрите за открити и последва първото предизвикателство, в което се включиха децата и спортните величия. В кръг те трябваше да преминат през обръч, без да си пускат ръцете. Всички се оправиха ослепително със задачата, сложена от друга спортна звезда Емилия Драгиева. Старозагорската лекоатлетка благодари на Община Стара Загора за това, че прави всичко допустимо всички спортни уреди да работят и децата да спортуват там.
Най-младите очаквания на Стара Загора на драго сърце демонстрираха опциите си в разнообразни типове спорт.
Накрая всички участници получиха възпоменателни медали и торбички с лакомства. Имаше и награди за най-добре представилите се деца и родители.
Стара Загора бе хазаин през днешния ден и на петото издание на Работнически игри. В конкуренцията мериха сили тимове на Община Стара Загора, ОДМВР, ВиК - Стара Загора “, комплекса „ Марица изток “ и АЕЦ „ Козлодуй “.
Старта бе даден от зам.-кмета Красимира Чахова в 11.00 часа на спортните стадиони зад Централна поща, където се организират надпреварите по футбол и дърпане на въже.
В парк „ Артилерийски “ мериха сили състезателите по тенис на корт и петанк. Участниците в игрите демонстрираха и умения за най-точно поразяване на целта в играта дартс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР