Стара Загора. Над 14 500 ученици в Стара Загора днес

...
Стара Загора. Над 14 500 ученици в Стара Загора днес
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Само напред и успешна учебна година

Стара Загора. Над 14 500 възпитаници в Стара Загора през днешния ден прекрачиха прага учебното заведение си, с цел да стартират новата образователна 2018/2019 година. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Навсякъде се организираха тържества във връзка първия образователен ден и разбираемо, най-развълнувани бяха първокласниците.
„ Искам да Ви благопожелавам обновената образователна постройка и Ви искам както стартирате с усмивка образователната година, по този начин да я завършите. Да добиете знанията, от които имате потребност и които ще ви трябват в живота. Бъдете съществени, ядосвайте по-малко учителите си. Радвайте се на новата постройка Само напред и бъдете сполучливи “, пожела кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който откри новата образователна година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина " Иван П. Павлов ". Гости на тържеството бяха още Гергана Микова, регионален шеф на Стара Загора, Татяна Димитрова, шеф на Регионално ръководство на образованието и зам.- кметът по строителство Янчо Калоянов. Водосвет отслужи старозагорският митрополит Киприан.
Сградата на гимназията беше осъвременена и се вкараха ограничения за енергийна успеваемост по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 - 2020 “. Положена е топлоизолационна система с водоотблъскваща силикатна мазилка. Поставена е петкамерна РVС дограма, покривът е топлоизолиран, всички стаи са шпакловани и боядисани, сменени са подовите настилки и всички порти. Осигурена е налична среда за лица в неравностойно състояние. Общата стойност на инвестицията в образователното заведение е 1,3 млн. лева
Директорът на учебното заведение доктор Камен Ябълкаров връчи на кмета грамота на благодарност и признателност за всичко, което е сторено за положителното на учебното заведение.
Живко Тодоров участва и на разкриване на образователната година в Средно учебно заведение „ Максим Горки “. Учениците тук се радват на реновиран физкултурен салон, освежен с пари от финансовата стратегия на Общината. Той бе осветлен от митрополит Киприан.
„ Започва нова образователна година, с нови провокации. Пожелавам Ви да бъдат позитивни, тъй като напъните, които ще положите, ще имат резултати. Зарадвайте учителите и родителите си “, заръча кметът Живко Тодоров. „ Искам пред Вас да обещая, че както тази година обновихме салона, следващата година ще имате освежен учебно заведение двор “, сподели още градоначалникът. Той похвали директорката Марияна Пенчева, че е доста напориста и се бори непрестанно за учебното заведение си, а тя отвърна, че когато има кой да откликва, нещата се случват.
За пръв път тази година учениците от Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ откриха образователната година на мемориала „ Бранителите на Стара Загора “. На празника пристигнаха Иванка Сотирова, зам.-кмет по филантропични действия на Община Стара Загора, секретарят на Общината Делян Иванов, общински съветници, общественици, доста жители. Тук бе и националният представител Радостин Танев.
„ Тази самодейност е нов миг, който ще бъде заимстван от доста други учебни заведения. Какво по-важно от това на първия образователен ден да дадем най-хубавото на най-подходящото място. Благодаря на родителите, че ни поддържат. Нека това, което кметът Живко Тодоров е заречен и подел за възстановяване на просветителната среда, бъде споделено “, сподели в приветствието си Иванка Сотирова.
С доста песни и смях стартират уроците възпитаниците на ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ също в актуализирана постройка. Те се събраха на античната улица във форума „ Августа Траяна “, с цел да си пожелаят още по-големи триумфи, както в ученето, по този начин и в творчеството.
Във всички учебни заведения на Община Стара Загора първият ученически звънец удари, с цел да възвести началото на новата образователна година. Ученици, учители и родители пък си пожелаха ползотворно учене и доста триумфи в преодоляване на знанията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР