Стара Загора. Над 12 тона отпадъци събраха през уикенда в

...
Стара Загора. Над 12 тона отпадъци събраха през уикенда в
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 12 тона отпадъци се събраха през уикенда в общината

Стара Загора. Над 12 тона боклуци събраха през уикенда в община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на общината . На територията на община Стара Загора в акцията „ Да почистим България дружно ‘2018 “ участваха 831 доброволци, които почистиха 40 нечисти места в Стара Загора и 18 села от общината. Почистени са общо 770 куб.м повърхност, заяви Гино Гинов, началник на общинското звено „ Чистота “, уредник на почистването.Събраните боклуци са 12, 720 тона, които са извозени на 15 и 16 септември 2018 година за неутрализиране и депониране в Клетка № 1 на Регионален център за ръководство на отпадъците Стара Загора в землището на с. Ракитница.
В акцията се включиха 2 неправителствени организации – Фен клуб „ Берое “ и Туристическо сдружение „ Сърнена гора “ и 5 образователни заведения. От държавните компании и ведомства участваха чиновниците на Държавния списък.
За поредна година акцията беше подкрепена и от 80 чиновници на общинската администрация, които събраха над 140 чувала с боклуци. В почистването на регион към пътя за Дъбрава се включиха и кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Йордан Николов и секретарят Делян Иванов. За провеждането на акцията тази есен Община Стара Загора обезпечи 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна приложимост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР