Стара Загора. Над 1 000 лекоатлети и членове на официални

...
Стара Загора. Над 1 000 лекоатлети и членове на официални
Коментари Харесай

Стара Загора: Мирела Демирева и най-добрите ни лекоатлети ще участват в Балканиадата на стадион Берое на 20 и 21 юли

Стара Загора. Над 1 000 лекоатлети и членове на публични делегации от 18 страни, членуващи в Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), идват на стадион " Берое " в Стара Загора, където на 20 и 21 юли 2018 година ще се организира Балканиада по лека атлетика за мъже и дами. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Турнирът е последна опция за покриване на нормативите за Европейското състезание в Берлин (7-12 август) в другите дисциплини. Под Аязмото идват състезатели от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Хърватия, Израел, Кипър, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Черна гора.
В най-големия конгрес на Балканите ще вземат участие и най-хубавите български спортисти. Сред задграничните състезатели са юношески европейски първенци, сребърни и бронзови медалисти от международни и европейски шампионати.
Вчера стана ясно, че феновете на атлетиката няма да могат да видят в Стара Загора най-хубавата българска спринтьорка в последните години Ивет Лалова-Колио. Тя ще пропусне Балканиадата поради мускулно разтежение.
В нейно неявяване на 100 и 200 метра ще започва Инна Ефтимова, а на половин обиколка е декларирана и Карин Околие. На 100 и 200 м при мъжете ще бягат Денис Димитров и Петър Пеев. И двамата имат покрити нормативи на 100 м за присъединяване на Европейското в Берлин идващия месец.
Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева, състезателка на СКЛА Берое, ще дойде за присъединяване в Стара Загора. В бранша при дамите ще се появи и неостаряващата Венелина Венева-Матеева. Четвъртата в европейската класация за сезона в тройния скок Габриела Петрова също ще взе участие на Балканиадата в Стара Загора. Възпитаничката на Атанас Атанасов ще скача скок дължина и троен скок. В тройния скок при мъжете ще вземат участие Момчил Караилиев и Георги Цонов.
Правещата отличен сезон досега в тласкането на гюле Радослава Мавродиева също е в българския тим. При мъжете в същата дисциплинираност ще започва Георги Иванов.
Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз Митко Ценов този път ще започва в коронната си дисциплинираност. Той също има затрупан норматив за еврошампионата в Берлин.
Интересът на старозагорци към надпреварата е огромен. На Балканиадата през 2013 година всеки ден над 9000 фенове следиха стартовете. Очаква се тази година те да са повече.
Организатори на събитието са АБАФ, Община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „ Берое “.
През предходната 2017 година за първи път Стара Загора бе хазаин на балканската Гала на Асоциацията на балканските атлетически асоциации.
През 2013 година Стара Загора бе хазаин на 66-ата Балканиада по лека атлетика, а през 2015 година организира чудесно и Европейското отборно състезание - втора лига. През последните години СКЛА " Берое " възвърне сполучливо и интернационалния шампионат по лека атлетика " Самарско знаме ".
На откриването на Балканиадата, което ще се състои на 20 юли от 18.00 часа, ще участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Вечерните сесии на надпреварата ще се излъчват директно по Българска национална телевизия. Състезанията след обед стартират от 16.00 часа.
Пресконференцията на уредниците е на 19 юли 2018 година от 12.00 часа в зала 2 на Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР