Стара Загора. На безплатния горещи“ телефон на Община Стара Загора

...
Стара Загора. На безплатния горещи“ телефон на Община Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Около 70 сигнала са подадени на „горещия“ телефон на Общината за периода 25 - 27 януари

Стара Загора. На безплатния „ горещи “ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 25 до 27 януари са регистрирани към 70 сигнала. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Постъпила е информация в неделния ден за вандали, вилнели към къта за почивка до „ Стария чинар “. Екип на общинското звено „ Озеленяване и комунални действия “ извърши обход на региона, с цел да установи вредите. Масивната беседка и барбекюто, които са ситуирани наоколо до дървото, са устояли на набезите, само че от по-малките 3 уреди за отмора - с маси и пейки, единствено едно е останало цяло. В региона са изпочупени и клони, като съгласно общинската група, е посегнато и на вековния чинар. Емблематичното дърво е оповестено за национална забележителност, а десетки природолюбиви старозагорци постоянно се грижат за приветливостта на региона, организирайки ободряване и разчистване.
В обществените мрежи бяха оповестени фотоси на счупени кошчета за боклуци и в реновирания парк „ Митрополит Методий Кусев “ ден по-рано. През почивните дни, сигнал е получен за счупени прозорци на общежитието на ПГ по строителство на ул. „ Мусала “, както и за изкъртена входна врата на ПГОХ „ Райна Княгиня “.
Оплакване има още от мощна музика и заря от заведения в града, както и за изчезнали контейнери за боклук на обособените за тях места. Граждани са подали информация за над 20 погрешно паркирани МПС. Оплакване е получено за дрифт с коли на паркинга до езеро „ Загорка “.
За бездомни кучета е обявено в региона на парк „ Митрополит Методий Кусев “, кв. „ Три чучура - юг “, както и в жилищен блок №135 на ул. „ Генерал Гурко “. Сигнал е постъпил и за умъртвени безпризорни кучета в кв. „ Самара 3 “, до блок №12. Информацията е ориентирана към Общинския подслон за безстопанствени животни. Оплакване е постъпило от мощен лай на домашно куче в кв. „ Казански “.
След сигнали е отремонтирано улично осветяване, паркомати, обезопасени са шахти и изсъхнали клони на дървета. Възстановени са пътни знаци.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има пълномощия, а останалите са ориентирани към способените органи. На жителите е върната противоположна информация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР