Стара Загора. На 8 и 9 септември 66-та Международна колоездачна

...
Стара Загора. На 8 и 9 септември 66-та Международна колоездачна
Коментари Харесай

Стара Загора: 66-та Международна колоездачна обиколка ще премине през града

Стара Загора. На 8 и 9 септември 66-та Международна колоездачна обиколка ще премине през Стара Загора, разгласен за „ Европейски град на спорта 2017 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. На 8 септември 2017 година колоната ще влезе по бул. „ Свети Патриарх Евтимий ”, ще премине през кръстовището с бул. „ Цар Симеон Велики ” и ще финишира пред постройката на Община Стара Загора. Оттам на идващия ден - 9 септември 2017 година, ще бъде даден стартът на последния стадий до Пловдив. По бул. „ Цар Симеон Велики ” и бул. „ Свети Патриарх Евтимий ” колоната ще стигне до околовръстния път, в посока Богомилово – Пловдив.
Тази година уредниците са заложили на нетрадиционна обиколка на България. Първите стадии ще обикалят северната част от България, а останалите ще бъдат в южната част от страната.
Главен арбитър от страна на UCI - Международния колоездачен съюз, ще бъде португалецът Луиш Лорейро. Очаква се до края на седмицата да бъдат оповестени тимовете на 66-та МКОБ. Организаторите имат предпочитание да бъде включен и Български народен тим в надпреварата, това ще бъде оповестено в допълнение.
Няма да липсват забавни моменти заложени в маршрута, заради разнотипния релеф на България. Почивният ден ще бъде на 6 септември в град Елена.
На 4 септември ще бъдат пробягани два полуетапа, като колоната ще доближи дунавския град Свищов, това е събитие което не се е случвало от дълго време.
Организаторите от Български колоездачен съюз имат концепция да поканят всички живи спечелили българи на награждаването, което ще се организира след края на първото съревнование от Обиколката на България. Това са Стефан Христов, Ивайло Габровски, Красимир Коев, Евгени Герганов, Димитър Господинов, Павел Шуманов, Христо Зайков, Валентин Живков, Петър Петров, Бойко Ангелов, Ненчо Стайков и Венелин Хубенов.
66-та Международна колоездачна обиколка на България
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР