Стара Загора. На 5-и октомври, от 17.00 часа, СНЦ За

...
Стара Загора. На 5-и октомври, от 17.00 часа, СНЦ За
Коментари Харесай

Празник Да играем заедно организира СНЦ За хората и животните на 5 октомври в Стара Загора

Стара Загора. На 5-и октомври, от 17.00 часа, Сдружение с нестопанска цел „ За Хората и Животните ” ще провежда празник за деца и кучета под надпис „ Да играем дружно! ”, оповестиха от Община Стара Загора .
Пъстрият празник в чест на Деня на Стара Загора ще се организира на поляната до кучешка градина „ Куйбишевска ” и ще включва занимателни игри за деца и кучета с доста награди, както и песни и танци, изпълнени от надарени дребни деца.
Специални посетители на тържеството ще бъдат представители на Общинския подслон за безстопанствени животни и на Спасителния център за диви животни „ Зелени Балкани ”. От тях децата ще научат, че кучето осиновено от подслон е тъкмо толкоз почтено да бъде домакински любим, колкото и породистото, както и че осиновяването е благородна постъпка. Всички присъстващи ще могат да се срещнат от близко с жители на приюта, както и да осиновят някои от тях, в особено оградения ъгъл за кучета.
Спасителен център за диви животни „ Зелени Балкани ” също ще имат своето особено място на празника.Те ще опишат на децата за активността си, ще покажат избавени от тях диви птици и ще научат децата по какъв начин да оказват помощ на изпаднало в неволя диво животно.
Докато децата се забавляват, за всички посетители на празника ще има инфо зона, в която ветеринарни експерти ще дават препоръки за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.
Тази година, в самодейността се включва интензивно и Община Стара Загора, със особено отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. Служители от административните бюра ще обслужат с усмивка всеки собственик, който е пропуснал да записва кучето си. За задачата са нужни 2 фотоси паспортен формат и копия от ветеринарния паспорт на кучето със всички ваксини и чип. Годишният налог за Стара Загора е 24 лв.. Кастрираните любимци, кучета на хора с увреждания, както и осиновените от подслон са освободени от данък.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР