Стара Загора. На 21 май от 11.00 часа в Шесто

...
Стара Загора. На 21 май от 11.00 часа в Шесто
Коментари Харесай

Старозагорски ученици ще се състезават по български език на 21 май

Стара Загора. На 21 май от 11.00 часа в Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ ще се организира общинският кръг на надпреварата „ Българският език е елементарен и забавен “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Състезанието се организира за първи път. Инициира се и се провежда от Шесто главно учебно заведение „ Свети Никола “ и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора. Основната му задача е поддръжката на образованието по български език за повишение езиковите компетентности на учениците, развиването на ползи, потребности и настройки, свързани с асимилиране на понятия и нови думи, създаване на умения за показване пред аудитория и мотивация за независимо учене.
Състезанието е предопределено за възпитаници от IV до VII клас. Участниците са разграничени в две възрастови групи – IV – V клас и VI – VII клас. Участниците спелуват (произнасят по букви) думи, които имат особености в правописа и изговора.
В учебните кръгове, извършени в седмицата сред 22 и 25 април, се включиха учебни заведения от Община Стара Загора, измежду които - VI ОУ „ Свети Никола “, ОУ „ Георги Райчев “, ОУ „ Кирил Христов “, XII ОУ „ Стефан Караджа “, XI ОУ „ Николай Лилиев “ и СУ „ Васил Левски “.
Всяко учебно заведение излъчи по двама спечелили /по един за всяка възрастова група/, които ще мерят сили в идния общинския кръг. Той ще се организира в навечерието 24 май Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР