Стара Загора. Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и

...
Стара Загора. Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и
Коментари Харесай

Стара Загора: Първият в страната млад омбудмсман на града стана част от националната мрежа на обществените посредници

Стара Загора. Младият омбудсман на Стара Загора Бетина Радева и заместникът ѝ Калоян Максимов към този момент са част от мрежата на публичните медиатори в България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Първите в страната младежи, които са връзка сред учениците и институциите, заеха позицията в края на октомври предходната година, след извършен конкурс по самодейност на старозагорския омбудсман Надежда Чакърова. Днес те се срещнаха с публичните медиатори от общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Елин Пелин и в тяхно наличие получиха формалния знак за принадлежност към мрежата.
Работното посещаване в Стара Загора на 10-те омбудсмани е по покана на старозагорския им сътрудник и включва редица срещи, в които да бъде почерпен опит и положителни практики за решаването на разнородните проблеми, с които хората търсят помощ от тях.
„ Когато има добра връзка сред другите институции, включвайки и младежите включително, работата се прави и има резултати. Градовете ни се трансформират към по-добро “, приветства ги в Община Стара Загора зам.-кметът Иванка Сотирова. В взаимната среща взе участие и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той заключи полезността от взаимните изнесени приемни за жители, които провеждат в селата дружно със старозагорския омбудсман Надежда Чакърова и секретаря на Общината Делян Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР