Стара Загора. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри днес в

...
Стара Загора. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри днес в
Коментари Харесай

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри нов следствен арест в Стара Загора

Стара Загора. Министърът на правораздаването Данаил Кирилов откри през днешния ден в Стара Загора нов следствен арест. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Помещението дава отговор на всички интернационалните условия и стандарти.
„ Имаме нещо ново, съградено с напъните на държавния бюджет, Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и администрацията на Старозагорския затвор. Това е сериозна стъпка напред и продължение на политиката следствените арести да се месят в пандизите. Това е шестият сходен случай “, сподели министър Кирилов.
На церемонията участваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутати от Старозагорски район, регионалният шеф Гергана Микова и заместникът и Димитър Драчев, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ” гл. комисар Васил Миладинов, началници на затвори от страната, представители на законодателната, правосъдната, изпълнителната и локалната управляващи.
Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха церемониален водосвет.
Новият арест е построен върху 600 кв. м повърхност и потенциалът му е 63 арестувани лица. Постигнати са всички условия за повърхност от най-малко 4 кв. м на арестуван, обезпечен достъп до дневна светлина, връзка със обществената инфраструктура на пандиза, има особено основано място за извеждане на арестуваните отвън пространствата. Изграден е за година и половина.
„ Пожелавам в ареста да има по-малко хора, да има недостиг “ пошегува се министърът. „ Имаме обаче повишена криминогенна конюнктура, недостиг на правдивост. Надявам се правораздаването и правоохранителните органи да работят добре, с цел да са спокойни за правата и отбраната си всички жители “, добави Кирилов. Той връчи на шефа на пандиза Иван Карушков плакет с признателност от Министерство на правораздаването и с убеждението, че работейки дружно ще реализират още по-добри резултати.
„ Екипът на Старозагорския затвор е работещ, добре структуриран и реализира доста триумфи “, безапелационен бе Карушков. Той описа, че при построяването на ареста доста са помогнали хората от пандиза и са икономисали средства на бюджета.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР