Стара Загора. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и

...
Стара Загора. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и
Коментари Харесай

Стара Загора: Официално беше открита ремонтираната лекоатлетическа зала в града

Стара Загора. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Стара Загора, която е с освежен покрив и бранш за хоризонтални скокове, нова настилка на пистата за тичане и усъвършенствания в бранша за пастирски скок и на осветеността на залата. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Водосвет за здраве и триумфи на спортистите отслужиха свещеници от Старозагорската митрополия.
„ Сигурен съм, че обновената зала ще бъде един прелестен дом за всички лекоатлети. Да натискате спорта крепко, да слушате треньорите, тъй като Стара Загора и България разчитат на вас “, обърна се към присъстващите в залата състезатели кметът Живко Тодоров.
„ Няма по какъв начин да се развива лека атлетика без закрита писта. Надявам се, че триумфите на старозагорската лека атлетика ще бъдат още по-големи. Ние ще оказваме помощ на всички ваши инициативи “, увери министър Кралев. По думите му Живко Тодоров е един от кметовете, които най-вече обичат спорта. Спортният министър изясни още, че дава за образец клуба по лека атлетика в Стара Загора, тъй като това е градът, в който децата упражняват в един клуб, треньорите не са разграничени, както в други градове, където има по няколко клуба. „ Всичко, което прави Общината, се връща в обществото “, добави той.
„ Това, което постигнахме в Стара Загора и като спортни мероприятия и като спортни триумфи се дължи на взаимната ни работа с кмета, общината, Общинския съвет и Министерството на спорта. Все по този начин да вървим напред “, пожела и президентът на Спортен клуб по лека атлетика (СКЛА) „ Берое “ Иван Колев. По-късно тримата прерязаха тържествено лентата на спортното оборудване.
Изпълнител на ремонтните действия на стойност 490 116 лева е „ Проинвест строй “ ЕООД-Пловдив, а средствата са обезпечени от Община Стара Загора. На събитието участваха още зам. регионалните шефове Димитър Драчев и Красимир Червилов, зам.-кметът Янчо Калоянов, общински съветници, някогашни и сегашни спортисти и треньори.
СКЛА „ Берое “ има 60 картотекирани състезатели и подготвителни групи. След приключването на зимните шампионати, първи най-малките състезатели до 13 година възраст ще вземат участие в Националния шампионат на 13 май. т.г., а след тях са и държавните шампионати в останалите възрасти. Всички чакат и тазгодишното издание на Международния лекоатлетически шампионат Самарско знаме.
Лекоатлетическата зала е построена преди повече от 30 година В началото на 2015 година залата беше газифицирана и даде комфорт и улеснения за осъществяване на пълноценни тренировки през целия зимен интервал. След осъществения ремонт на лекоатлетическата писта на стадион „ Берое “ през 2013г., което разреши провеждането на Балканиада по лека атлетика през 2013 година и Европейско отборно състезание по лека атлетика през 2015 година, както и възобновяване на авторитетния интернационален лекоатлетически шампионат „ Самарско знаме “ през 2013 година, това е следващата поддръжка на общинското управление за развиването на леката атлетика в Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР