Стара Загора. Международният фестивал на анимационното кино Златен Кукер“ гостува

...
Стара Загора. Международният фестивал на анимационното кино Златен Кукер“ гостува
Коментари Харесай

Стара Загора: Международният фестивал на анимационното кино „Златен Кукер“ гостува на 29 и 30 юни

Стара Загора. Международният фестивал на анимационното кино „ Златен Кукер “ гостува в Стара Загора на 29 и 30 юни със съдействието на Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на общината .
В Международния юношески център ще бъдат проведени прожекции на анимационни филми за деца от 5 до 9 години. В анимационна работилница деца и възпитаници ще се срещнат с главните правила на анимацията, посредством специфична презентация.
И през двата дни ще има прожекция на определена селекция от филми за всички възрасти, взели участие във фестивала.
Международният фестивал „ Златен кукер “ стартира активността си през октомври 2010 година в София. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития у нас.
Фестивалът е мост сред експерти от целия свят и съумява да покаже най-хубавото от българската и международната анимация, като се стреми и да подтиква креативните изяви на аниматорите от целия свят.
По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и публиката имат опцията да участват на професионални майсторски класове водени от международно известни режисьори и аниматори, на изложения, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивалът се концентрира и върху опазването на околната среда, организира се и пътуващ фестивал в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР