Стара Загора. Малките художници класирали се на първо, второ и

...
Стара Загора. Малките художници класирали се на първо, второ и
Коментари Харесай

Стара Загора: Наградиха отличените ученици в конкурса „С очите си видях бедата“

Стара Загора. Малките художници класирали се на първо, второ и трето място в Общинския стадий на Международния конкурс за детска рисунка „ С очите си видях бедата " получиха през днешния ден своите грамоти и дарове. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Наградите бяха връчени от комисар Стоян Колев, шеф на Регионална работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Той пожела на младите гении да не престават да рисуват и да печелят още доста оценки. Конкурсът „ С очите си видях бедата ” е обичайната превантивна самодейност на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” при Министерство на вътрешните работи с партньорство на Министерство на образованието и науката, Националния замък на децата и е под егидата на Секретариата на откритото отчасти съглашение за огромните бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.Тематично обгръща познанията на подрастващите, свързани с съществени знания за рисковете от бедствия и за методите на държание и деяние, първа долекарска помощ, дейностите на Единната избавителна система.
Жури в състав Галина Краева, експерт отдел „ Образование “ в Община Стара Загора, Юлия Славова, началник школа „ Приложни изкуства “ към Центъра за поддръжка за личностно развиване, и Веселин Кузманов – гл. специалист „ Защита на популацията " в отдел „ Опазване на публичния ред и ръководство при рецесии “ в Община Стара Загора. Участниците в общинското равнище на интернационалния конгрес са ученици на детски градини и съществени учебни заведения, с паралелки с разширено проучване на изобразително изкуство.
Рисунките, които не бяха наградени, остават на предпазване в Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", за потреблението им за образуване на изложения и други мероприятия, съобразени с условията на Закона за авторското право.
В първа възрастова група:
Първа категория
Първо място: Елеонора Димитров - 8 година, II ОУ „ П.Р. Славейков “;
Второ място: Светослава Семова – 8 година, II ОУ „ П.Р. Славейков “;
Трето място: Мариян Господинов – 10 година ХII ОУ „ Св Паисий Хилендарски “;
Четвърто място Стилиян Ненов – 7 година ДГ №20 „ Мир “.
Втора възрастова група:
Първа категория
Първо място: Смаил Самуилов- 13 година XII ОУ " Стефан Караджа " ;
Второ място: Асен Асенов- 12 година ОУ „ Бойчо Русев “ с. Калитиново;
Трето място: Деница Димитрова- 12 година ОУ „ Бойчо Русев “ с. Калитиново;
Четвърто място: Исус Кирилов -13 година – СУ „ Христо Смирненски “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР