Стара Загора. Любители на писаното слово се събраха в пространството

...
Стара Загора. Любители на писаното слово се събраха в пространството
Коментари Харесай

Стара Загора: Старозагорци разменяха книги под Аязмото

Стара Загора. Любители на писаното слово се събраха в пространството над шадраван " Жабките ", с цел да вземат участие в Десетия юбилеен BookCrossing на " Национална бизнес поща " и другари, който се провежда в партньорство с Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . „ Добър ден на всички пишещи. Благодаря ви, че се включихте и подкрепяте пишещите и четящите хора на Стара Загора от всички генерации. Тази самодейност е извънредно значима в днешното време и по тази причина Община Стара Загора я поддържа ”, сподели Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.
В самодейността се включиха още омбудсманът Надежда Чакърова и зам.областният шеф Петя Чакърова.
Старозагорци от всички възрасти и посетители на града имаха опция да разменят книги и хрумвания. Старозагорските създатели: Таньо Клисуров, Петър Драгиев, Донка Йотова и Петър Бакърджиев раздаваха подписи на свои творби и разговаряха в неофициална среда със свои сегашни и бъдещи читатели. Всички донори на книги получиха щемпел за присъединяване в събитието и удостоверение за подаяние.
Десетият BookCrossing е в поддръжка на интензивностите, свързани с акцията " Да сприятелим книжките с децата " и с плана " Ваканция, ура ".
„ Книгата е единственото нещо, което допира мозъка и сърцето. Да предизвикваме любовта към нея е наша съществена задача. Книгите от акцията за замяна, които не доближат до своите читатели през днешния ден, ще бъдат дарени на читалищните библиотеки в селата от община Стара Загора ”, разгласи омбудсманът Надежда Чакърова.
Водещи на празника бяха Бетина Радева, млад омбудсман на Стара Загора и заместникът й Калоян Максимов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР