Стара Загора. Книга със стихотворения на тема Аз съм българче“

...
Стара Загора. Книга със стихотворения на тема Аз съм българче“
Коментари Харесай

Стара Загора: Ученици от Средно училище „Иван Вазов“ издадоха поетична книга със стихотворения на тема „Аз съм българче“

Стара Загора. Книга със стихотворения на тематика „ Аз съм българче “ издадоха учениците от 3-ти " В " клас на Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . В нея са събрани творбите на тридесет и двама възпитаници. Всички те са под надпис „ Аз съм българче “.
Идеята да напишем книгата беше на класната ни ръководителка Иванка Кирилова, описаха децата. Стиховете писали в учебно заведение, родителите не са помагали. Директорът Динко Цвятков незабавно откликнал на самодейността и оказал помощ доста при графичното оформление.
На Трети март децата са раздавали от своята брошура на участниците в паметното шествие в Стара Загора, множеството от тях са се присъединили в преместването на 300-метровия трикольор до мемориала „ Бранителите на Стара Загора “.
„ Това са деца, които като шареното дребосъче желаят да трансформират света. Да бъде пъстър, а не сив “, изясни Иванка Кирилова. Усмихнатите момчета и девойки са фенове на литературата. Най-напред се срещнали с творчеството на патрона си Иван Вазов. Дори учили и думите, които патриархът на българската литература е основал. Всички са постоянни читатели в библиотека „ Родина “, даже сега представител на библиотеката следи часовете им.
Десетгодишният Дани написа лична книга и към този момент е подготвен с 14 глави. В нея споделя за прекарванията на няколко дребни човечета. Гого пък е спечелил конкурс за декламация на стихотворение, а класът е притежател на премия и от конкурс за приказки, спечелили са и план по екология. Освен че обичат литературата, доста от учениците са и положителни математици, носители на награди от разнообразни надпревари.
Стиховете в книгата са по детски откровени, задушевни и оптимистични.
„ Обичам родината си лете,
зиме, пролет, есен!
Ухае тя на полско цвете,
милва като мамината ария! “, е написал да вземем за пример Николай.
Всички деца са вложили парченце от себе си в основаването на поетичните произведения и се гордеят с това. Обещават и нова книга, само че …най-вероятно с приказки.
„ Аз съм благополучен преподавател, това са децата на моите някогашни възпитаници и са доста будни, и ученолюбиви “, споделя разчувствана Иванка Кирилова.
„ Отворен съм за всяка самодейност, ще ги поддържам постоянно “, даде обещание и шефът Динко Цвятков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР