Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приветства легендарния

...
Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приветства легендарния
Коментари Харесай

Стара Загора: Легендата на българския футбол Христо Стоичков се срещна с жители на града

Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров приветства именития футболист Христо Стоичков пред Общината. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Площадът е цялостен, децата имат своя кумир пред тях, това е показателно. Необходимо е да пазим и да отдаваме значимото на триумфите на Стоичков, тъй като той направи толкоз доста за България, колкото различен не е. Всеки от нас, отивайки в без значение кое кътче на света – казвайки: Аз съм българин, първото, което чужденците споделят е: Ние помним Стоичков. С тези думи Живко Тодоров показа именития футболист. „ Това е най-голямото самопризнание – оценката и поддръжката от младежите. Убеден съм, че в тази книга има доста мъдрости, които ще им оказват помощ да станат футболисти, само че и да бъдат хора. Стоичков е първо човек, а по-късно състезател. Благодаря му, че е тук. Стара Загора го обича. Ти си наш другар “, добави Тодоров.
Камата е и притежател на званието „ Почетен жител на Стара Загора “. Tой е в града за показване на биографичната си книга „ Историята “ и отбелязване на 25 години от спечелването на трофея „ Златна топка “.
„ По тези улици минавах през далечната 1986 година като боец, не съм не запомнил, че съм тръгнал от тук, по тази причина се обръщам към вас със съграждани. Горд съм, че съм пред вас с тази книга “, сподели Стоичков. Той подари на кмета на Стара Загора копие на „ Златната топка “ с пожеланието да запази кадърността си и умеенето си да върви напред. Реплика на футболната светиня получиха още и зам.-кметът Иванка Сотирова и общинският консултант Виктор Драголов.
Стоичков раздаде стотици подписи, а всеки искащ имаше опция да запечата в фотография и най-високото персонално футболно отличие, което Стоичков завоюва през 1994 година Допълнително въодушевление и усмивки донесоха още Димитър Туджаров-Шкумбата и Иво Райчев.
Христо Стоичков поздрави едни от най-малките футболни очаквания на Стара Загора - децата от школата „ Олимпия спорт “ посрещнаха на игрището зад Централна поща с бурни овации Златната 8-ца и получиха подписи и фотоси. Още стотици малчугани и младежи от спортните клубове на „ Берое “ и „ Верея “ се снимаха със Стоичков на площада пред Общината.
По-рано през днешния ден, Христо Стоичков и екипът му, ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, заместник-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, както и общинският консултант Виктор Драголов дадоха конференция пред старозагорските публицисти във връзка промоцията на биографичната книга.
Авторът ѝ - журналистът Владимир Памуков, описа, че я е написал елементарно, тъй като е бил директен очевидец на множеството от описаните случки. По време на срещата със старозагорските медии стана ясно, че книгата е издадена в 50-хиляден тираж и е преведена още на испански, британски и полски език.
Пред микрофоните Христо Стоичков за следващ път съобщи, че изпитва дълг към града и жителите му. Той разгласи, че средствата от продажбата на книгата му в Стара Загора ще бъдат дарени в интерес на лекуването на 32-годишната Камелия Добрева. Тя е болна от остра Т-лимфобластна левкемия и се нуждае незабавно от 328 xиляди eвpo за лекуване. „ Помощта не се купува от аптеките, тя би трябвало да е в сърцето. Трябваха ми 10 секунди, с цел да реша да бъда част от идеята в поддръжка на Камелия, когато кметът Живко Тодоров и общинският консултант Виктор Драголов ми споделиха за болестта на старозагорката “, сподели именитият състезател.
Стоичков получи по време на срещата и персонален подарък от първия си пълководец във В.Ф. 26110 в Стара Загора Атанас Ангелов – достоверна войнишка униформа каквато е носил Камата през 80-те години, до момента в който е служил в старозагорското отделение. Малко по-късно той се разноски по плаца и се върна към мемоари от младежките години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР