Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора за мандат 2019-2023

...
Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора за мандат 2019-2023
Коментари Харесай

Живко Тодоров се закле отново да работи за благото на Стара Загора

Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора за мандат 2019-2023 година се закле да работи за жителите на Стара Загора и през третия си мандат. „ Благодаря на всички жители, които ни поддържаха. Нека дружно да създадем по този начин, че Стара Загора да стане едно по-добро място за живеене, в което всички да се усещат добре “, сподели Живко Тодоров откакто, дружно с новоизбраните общински съветници произнесе клетвата. Той получи знаците на кметската власт от регионалния шеф Гергана Микова.
Това стана на първата сесия на новоизбрания Общински съвет (ОбС) в Стара Загора. На тържествената гала участваха представители на локалната и държавната власт, на партии и организации, както и доста жители.
Тя стартира с осъществяване на химна на България и химна на Стара Загора. Празничен водосвет отслужиха Старозагорският митрополит Киприан и свещеници. „ Днес всички Вие полагате клетва да работите за богатството на хората. Всеки би трябвало да извърви своя кръстоносен и нравствен път, с цел да бъде същински строител на обичния ни град. Всеки един от Вас, посредством персоналните си писания ще бъде образец за братята и сестрите си. „ Глас национален, глас Божи “, аз имам вяра в това обръщение. На добър и блажен час “, сподели в словото си владиката. Той подари на кмета Живко Тодоров икона на Исус Христос, с цел да го закриля по сложния път, който му следва.
Председателят на Общинската изборна комисия Теодора Крумова връчи удостоверенията за избор на кмета на общината, кметовете на кметства и общинските съветници.
Общинският консултант Иванка Михайлова откри първото съвещание на новия локален парламент. „ Нека изпълняваме отговорностите си с разсъдък, със сърце и почитание към нашия град “, пожела тя. По първа точка от дневния ред бе определена комисия по избора на ръководител на Общинския съвет. „ За нас новият Общински съвет ще бъде съвет на надграждането, на здравия разсъдък и на консенсуса в името на Стара Загора “, сподели Николай Диков от ГЕРБ. Методи Пенчев от локална коалиция „ Земеделски национален съюз “ предложи Мария Динева от същата коалиция да бъде новият ръководител на Общински съвет. Предложението бе признато и след скрито гласоподаване Мария Динева бе единомислещо определена за ръководител с 43 гласа „ за “ и 6 „ срещу “.
„ Благодаря за доверието, одобрявам го с отговорност. Подкрепата, която получих, значи за мен, че този Общински съвет ще бъде друг, че ще работим напълно в полза на жителите на Стара Загора. Аз се кълна, че ще бъде по този начин “, даде обещание Мария Динева.
За зам.-председатели бяха определени Таньо Брайков от ГЕРБ и проф. Иван Върляков от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “.
Следващото постоянно съвещание на Общински съвет бе планувано за 14 ноември от 9 часа в зала „ П. Р. Славейков “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР