Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети

...
Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров посети операта в града

Стара Загора. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети Старозагорската опера, съпроводен от инж. Янчо Калоянов - заместник-кмет, и Милена Желева, ръководител на Постоянната комисия по просвета в Общински съвет-Стара Загора. Това оповестиха еот пресцентъра на Общината . В наличието на домакините: шефа Огнян Драганов, основния диригент Ивайло Кринчев, зам.-директора Славчо Николов и художествения началник на балета Силвия Томова, Живко Тодоров се срещна с артистите от балетната натрупа на Държавна опера-Стара Загора. В балетната зала кметът бе посрещнат от младите актьори от 13 страни от целия свят и персонално се срещна с всеки един от тях. Живко Тодоров ги поздрави за огромните триумфи на балетната натрупа и за хубостта, която основават. Примабалерината на балета на Старозагорската опера Анелия Димитрова пък от името на своите сътрудници изрази своята признателност за визитата и за изискванията в оперния спектакъл, които Община Стара Загора обезпечава на младата многонационална натрупа. Припомняме, че във връзка Празника на града Стара Загора – 5 октомври 2017 година, бе открита изцяло обновената балетна репетиционна зала, ремонтът на която бе сбъднат от Община Стара Загора.
„ При нас непрестанно идват нови актьори, които желаят да бъдат признати с конкурс. Имаме оферти за работа с трупата от водещи хореографи и театри. И това е, тъй като постигнахме триумфи, за които се приказва в балетните среди в целия свят “ – сподели художественият началник на балета на Операта Силвия Томова. Само в първия ден на месец юли към трупата на балета се причислиха още двама балетни актьори от Италия и общият брой на състава е към този момент 52 души.
При обиколката из постройката на Операта бяха набелязани най-важните механически проблеми, разрешението на които не търпи отсрочване. Необходим е ремонт на пода на балетна зала и ремонт на покрива на Операта, компроментиран неотдавна от стихийните дъждове.
Обсъдени бяха опциите за ремонт на няколко пространства в приземния етаж, които да бъдат превърнати в гардеробни и други за нови съблекални за разрасналата се балетна натрупа. Специално бе подчертано на закупуването на балетен под за сцената, което е сериозна, само че доста нужна инвестиция.
По всички коментирани проблеми звеното за инвеститорски надзор в Общината ще извърши инспекция и ще предложи проект за ремонт.
В диалозите през днешния ден Милена Желева, ръководител на Постоянната комисия по просвета в Общински съвет-Стара Загора осведоми, че е гласувана сумата за ремонт на развалената въртяща сцена на Операта, който ще бъде осъществен от немската компания, построила модерното оборудване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР